Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СВЕ О НАШЕМ ГЕНИЈУ

ГАДИЛИ МУ СЕ ЖЕНСКИ БИСЕРИ, УВЕК НОСИО БЕЛЕ РУКАВИЦЕ: Невероватне ствари које нисте знали о Николи Тесли

Највећи геније свих времена, који је дошао до многобројних познатих открића и чије експерименте многи научници и дан данас истражују, имао је и мало комичну страну!

1647173634_nikola-tesla-gbb1fc22e5_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Никола Тесла рођен је око поноћи, између 9. и 10. јула 1856. године током жестоке грмљавине. Према породичној легенди, на половини порођаја, бабица је грчила руке и прогласила муњу лошим предзнаком. Ово дете ће бити дете таме, рекла је, на шта је његова мајка одговорила: „Не. Он ће бити дете светлости.” 

Прочитајте још: МИСТЕРИЈЕ БЕОГРАДА: Чињенице о нашем главном граду које сигурно нисте знали!

Живот Николе Тесле је и даље мистерија, а о томе колико је он био напредан за време у којем је живео, сведочи и то да његова истраживања и дан данас научници не могу да схвате. Поред бројних открића. причао је и о открићима која ће се касније појавити, а која није стигао да разради током свог живота. 

 

Али, Никола Тесла имао је и своју "луцкасту страну". 

 

Женски бисери су му се гадили

Тесла није могао да поднесе поглед на бисере, до те мере да је одбијао да разговара са женама које их носе. Када је његова секретарица носила бисерни накит, послао ју је кући на дан. Нико не зна зашто је имао такву аверзију, али Тесла је имао веома посебан осећај за стил и естетику, рекао је Карлсон, и веровао је да човек мора да изгледа успешно, да би био успешан. Носио је беле рукавице на вечери сваке вечери и поносио се тиме што је „сјајан гардеробер“.

Јежио се на бактерије и нечистоћу 

Тесла је био познат и по претераним хигијенским навикама. Његова жеља да избегне бактерије почела је након што је једва преживео колеру када је био тинејџер. Међутим, то је постајало све опсесивније како је старио. Поред тога што се плашио бацила, чак није волео ни идеју да се коса додирује. Данас би могла његова манија да се назове и опсесивно компулсивним поремећајем. Можда је и због претеране контроле хигијене имао проблем интимног зближавања са женама, те се никада није женио. 

Спавање је сматрао губљењем времена

Проналазач Никола Тесла никада није спавао дуже од два сата дневно. Тесла је веровао да може да уради више у току дана са ограниченим распоредом спавања. Телса је пратио Уберман циклус спавања и тврдио је да никада не спава дуже од два сата дневно и наводно је једном радио 84 сата у лабораторији без одмора или сна.

Како год било, вероватно су му његова убеђења и навике помогле да буде јеадан од најбољих научника свих времена. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas