Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
занимљивости

Тајне СРПСКЕ ПЛАНИНЕ која интригира научнике: Да ли је Ртањ пирамида, природни феномен или "пројекат ванземаљаца"

Чудесна планина Ртањ, због свог пирамидалног облика и константног емитовања позитивне енергије интригира научнике широм света.

1646821278_rtanj.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Мистерија везана за планину Ртањ и данас је разлог за многа научна истаживања. Неки тврде да је ова планина заправо древна пирамида, други мисле да је природни феномен, док постоји и веровање да је планина ту вештачки постављена од стране ванземаљских бића. 

На овој планини расте разно лековито биље, а унутрашње делове планине красе бројни потоци и пећине. Многи тврде да су се излечили чувеним ртањским чајем. Извоз овог чаја доприноси чак и до 3 милиона евра профита годишње Републици Србији. 

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Ртањ представља феномен који сваке године привлачи све више туриста, научника, планинара и авантуриста. Сви посетиоци тврде да на Ртњу осећају другачију енергију, да ваздух мирише другачије и да природа изгледа нестварно и нетакнуто. 

Најбољи начин да доживите планину Ртањ је да се попнете на врх Шиљак (1565м) и уживате у погледу. Постоји веровање да ко год се попне на тај врх, биће излечен од свих болести и растерећен свих проблема. Стаза до врха није претерано захтевна, а постоји и неколико места где можете да одморите на путу до врха. 

Фото: Пиxабаy

Легенда или истина ?

Многи људи и посетиоци ове мистериозне планине сведоче о чудним појавама које су наводно видели, као што су летећи објекти и ватрене сфере. Такође многи тврде да су чули чудне гласове који комуницирају на непознатом језику. Чак и они који не верују у ванземаљце, не могу да се не запитају да ли су приче о овој чудној планини истините. Једна чињеница која је доказана јесте да Ртањ емитује врсту енергије која је веома корисна за људско здравље. 

Такође, постоји и легенда према којој су Немци током Другог светског рата о и окупације Ртња, пронашли грчког пастира који није био сигуран како је ту доспео. Пастир је тврдио да је кренуо по своје овце и да је некако само завршио на овој планини и био је убеђен да је у 19. веку и даље, док је заправо био 20. век. Самим тим, доста мистериозних прича везује ову планину за путовање кроз време. 

Мајански Календар 

Према Мајанском календару, смак света требало је да се догоди 21.12.2012. године. Постојало је веровање да једино уточиште и спас од апокалипсе може да се нађе на планини Ртањ, те су многи локални а и страни држављани припремали свој бег на планину Ртањ. Како се смак света није остварио, остала је само прича. 

Туризам 

За љубитеље активног одмора, Ртањ је једна од дестинација којуу треба посетити. Најомиљенији је међу планинарима, али и љубитељи природе и сакупљачи лековитог биља радо посећују ову чудесну планину. Поред освајања врха Шиљак, можете се спустити у неку од пећина или посетити капелу Светог Ђорђа. Посетите "Врело" познатије као светилиште, које је једно од највећих енергетских поља. Испитивање научника овог места показало је да ово место има повољна дејства по људско тело, па се препоручује боравак на овом месту два дана за редом, по 20 минута максимално. Прича се да су ово енергетско извориште користили и праисторијски људи. Најбоље време за посету Ртњу јесте пролоеће/лето.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas