Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

4 јапанска правила за срећу: Шта саветује ИКИГАИ?

Јапански концепт, назван Икигаи, везан је за сврху живота и разлог постојања, а састоји се од четири основна елемента која су посебно корисна у данашњем брзом времену у ком живимо.

1713173254_shutterstock_776445706.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Овај водич вам омогућава да постигнете равнотежу у свакодневном животу и пружа вам одмор од стресних ситуација. Истовремено, тежи да помогне у проналажењу истинског, сопственог "Ја".

Првенствено је важно открити своје страсти; у чему заиста уживате. Одобравање других је потпуно непотребно. Добро размислите шта вас испуњава. То може бити врло минималистичка активност. Од певања под тушем, до шетње, баштованства, читања, писања... Не морате да будете одлични у томе, али ако је то активност која вас инспирише, онда треба томе да се препустите.

Тада је потребно одгонетнути оне активности у којима сте заиста добри. Свако има одређени скуп вештина које му одговарају и које ради током година. Успех који постижете кроз њих буди самопоуздање, што вам пружа прилику за додатни раст и мотивише вас за боље резултате.

Овај сегмент се може односити на ваш хоби или посао који обављате, али што је још важније односи се на радње са којима се идентификујете; делове који су део ваше личности и постојања, а кроз које желите да постигнете најбоље могуће резултате.

Као и пројекти, живот такође подржава концепт мисије. Запитајте се шта желите да постигнете? Којим путем идете и како и чиме планирате да постигнете своје циљеве? Затим истражите како ваше вештине и интересовања могу допринети побољшању света око вас. Пронађите начине на које можете позитивно утицати на друге и заједницу.

Последњи елемент представља ваше занимање. Да ли је у складу са претходна три? Можете ли идентификовати начине на које можете комбиновати своје страсти, таленте и допринос друштву у целини и претворити их у каријерни пут?

Ако успете да то постигнете, нуди вам се прилика да доживите јапански концепт срећног и испуњеног живота, познатији као Икигаи. То је простор који обједињује вашу страст, сврху, вештине, али и потребе друштва.

Поред ова четири правила, он указује и на неколико других вредности захваљујући којима се постиже равнотежа и дуговечност. Један од њих је избегавање преједања. Наиме, многи становници Јапана сматрају да је осећај ситости током оброка довољан да га заустави.

Коначно, Икигаи шаље још једну важну поруку за испуњен и дуг живот, а то је пријатељство. Али оно које је искрено и јако. Која пружа подршку у тешким тренуцима, али не оклева да вас подсети на ваше мане, баш као и на ваше врлине. Јер кључ успеха и развоја лежи управо у људима. Оне које изаберете, део су вашег идентитета и развоја баш као што сте и ви њихов. Они који вас мотивишу за више циљеве и стоје уз вас.

(Сенса.хр)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas