Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли да чупамо седе власи или не? Питање које мучи многе

Ни једна жена не воли када крену да јој излазе седе власи...

1700136820_shutterstock_2063401982.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Иако седа коса не значи да сте остарили или да нешто није у реду са вама, то може бити генетски или резултат превеликог стреса. Али, да ли је тачно да ако почупамо једну могу да изађу још две или чак три седе власи?

Приметили сте седу и сигурно вам је на памет пало како морате одмах да је почупате. Међутим, на памет вам пада "легенда о расту седих длака" која каже да ако почупамо једну длаку излазе на њеном месту две више. Да ли је то тачно?

Можете одахнути, јер према многим професионалним стилистима, то је потпуни мит. Када почупате длаку, на њеном месту не могу да изађу две јер се њеним чупањем не стварају два фоликула. Али, тај чин је сам по себи лош и не треба да га радите свакако.

Генерално није добра идеја да чупате седе власи, јер временом можете да оштетите фоликул длаке и на тај начин зауставити њен раст. Поред тога и ако крене да вам расте нова седа - биће приметнија него да сте је оставили, јер ће краћа длака штрчати и неће падати са осталом косом.

Ако вас седе нервирају ставите прелив или се офарбајте... Или једноставно научите да игноришете те две или три седе длачице које само ви видите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas