· · Коментари: 0

Десет знакова да сте ментално јачи него што мислите: Не потцењујте своју снагу

Ментално јаке особе опраштају и онима који су им нанели зло

1683793854_shutterstock_1914123367.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Када говоримо о снажним људима, можда мислимо на појединце са великим мишићима и добром физичком кондицијом. Али у стварности, права моћ је нешто друго. Људи који су заиста јаки имају много емоционалне зрелости и снаге у себи. Верују у себе, дозвољавају себи да буду рањиви, а када виде неправду, говоре о томе, чак и ако се нико не усуђује. Чак и у тешким ситуацијама, они остају поштовани и сабрани. Не потискују своје емоције, али су истовремено у стању да их рационално контролишу.

Иронично, друштво то често доживљава као слабост. Ако сте емоционално јаки, можете добити критику, завист и осуду од људи који немају ту снагу, јер их том снагом спречавате да вас злостављају.

Ево неколико знакова да сте јачи него што мислите:

  • Дозвољавате себи да плачете чак и у друштву
  • Знате како да поставите границе
  • Када вам треба одмор, узимате га без гриже савести
  • Можете опростити другима
  • Када сте повређени, јасно кажете - али са пуно поштовања
  • Када вам треба помоћ, тражите је
  • Ви сте стрпљиви
  • Дозвољавате себи да будете рањиви
  • Повлачите се из веза које вам црпе енергију
  • Не ширите огорченост, већ увек јасно изражавате своја осећања

Као и физичку, можемо ојачати и емоционалну снагу. Свесно говорите о својим осећањима неколико пута. Пронађите начине да изразите своја осећања другима. Повежите се са собом. Постаните свесни шта вам је заиста важно. Док слушате своју суштину и градите сопствену емоционалну зрелост, такође ћете постајати све јачи и јачи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.