Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Добре људе одаје једна ствар: Препознајте особе са великим срцем

Обратите пажњу на једну свар

1681559086_osobine.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако желите да упознате човека у душу, не гледајте га док говори или ћути, или кад плаче или чак када га узбуђују племените идеје, него обратите пажњу на ово!

Једном сам питала свог учитеља како ћу препознати добру особу, особу добре душе, духовно развијену… Шта таква особа говори? Шта ради?

Учитељ ми је одговорио:

“Уопште није важно шта човек говори, ни шта ти се чини да је он. Ствар је у атмосфери која се мења у његовом присуству. То ти је најмоћнији доказ.

Када добра особа уђе у просторију и имаш осећај као да се ваздух променио, да је атмосфера лепша, топлија, пријатнија, то је у просторију ушла једна добра душа, један јак дух који је у стању да неутралише све друго.

На сличан начин ћеш препознати и лошу особу.
Ако ти је одједном непријатно, хладније и расположење ти се променило, знај да је простором завладала негативна, али исто тако моћна енергија једне лоше особе”.

Достојевски је рекао: “Ако желите да прозрете човека и упознате његову душу, не посматрајте га док ћути или док говори или кад плаче или чак како се узбуђује племенитим идејама, него боље га погледајте како се смеје.“

За смех је, пре свега, потребна искреност, а зар има искрености код људи?

За смех је потребна незлобност, а људи се најчешће смеју пакосно.

Искрен и незлобан смех значи веселост, а зар има код људи у данашње време веселости и знају ли људи да буду весели?

Веселост човека је највиднија његова црта, која га највише одаје.

Потребно је дуго времена да упознате нечији карактер, али чим се човек бар једанпут насмеје сасвим искрено, показаће вам се његов цели карактер, одмах као да је на длану.

Само врло узвишен и срећан човек може бити весео и заразити друге, тј. бити неодољиво и добродушно весео.

Не говорим о његовом умном развитку, него о карактеру, о целом човеку.

Ако се добро смеје, знајте да је добар човек.

Погледајте дете: једино деца знају да се смеју до савршенства и због тога и јесу предивна.

Ја зато добро знам да је смех најсигурнији тест нечије душе!“

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas