Oglas
· · Komentari: 0

Dodatna motivacija za bolju produktivnost zaposlenih

Posao – neizostavni deo života na koji mnogima odlazi najviše vremena

1653312877_motivacija-1.jpg
Foto: Unplash.com
Oglas

Ako se sagleda činjenica da se na poslu provodi u proseku osam sati dnevno, pet dana nedeljno, dolazi se do zaključka da je poslovni prostor upravo druga kuća. Ako je tako, onda na poslu svaki zaposleni treba da se oseća prijatno, bez obzira na to što je u pitanju formalna pozicija. Dakle, u kancelariji zapolseni ne treba baš da se ponaša kao kod kuće, ali treba da mu bude prijatno i ugodno, a sve u svrhu boljeg i produktivnijeg rada. 


Kako da se poboljša motivacija kod zaposlenih


Mnogi bi rekli da je danas motivacija za posao samo novac. Međutim, to je prilično pogrešan pristup. Naravno, svi rade za novac, koji predstavlja jedan od najvažnijih činilaca posla, ali često motivacija nema mnogo veze s njim. Postoje brojni načini da se zaposleni motivišu, a da im se ne poveća plata. Atmosfera i međuljudski odnosi su nešto što većina zaposlenih smatra najbitnijim. Zatim, umnogome utiče i sam odnos nadređenih prema zaposlenima, odnosno njihova zainteresovanost za napredovanje radnika i bolje lično poznavanje. Kada se stvori atmosfera koja je prijatna za rad, zaposlenima ponedeljak neće biti najgori dan kada na posao idu sa zadovoljstvom.


Obezbediti zaposlenima bolji i kvalitetniji kancelarijski materijal


Da bi se svakodnevni posao izvršavao na najbolji način, neophodno je obezbediti dobar pribor za rad, odnosno kancelarijski materijal. To za nekog možda jesu sitnice, ali kako su zaposleni stalno u kontaktu sa takvim materijalom, veoma je važno da bude što bolji, pa i interesantniji. Uneti boje u kancelariju, pa makar i preko registratora, ili drugih organajzera sa pisaćim priborom ili dokumentima, sigurno predstavlja jedan dobar put ka razbijanju monotonije u prostoru.


Opremanje kancelarije - moderni tepisi i nameštaj koji daju viziju prijatne atmosfere


Da su prevaziđene dosadne nijanse jednoličnog nameštaja i ostalih detalja u kancelariji, prevaziđene su. Iako predstavljaju klasičnu i sigurnu varijantu za uređivanje kancelarije, zbog odavanja utiska profesionalnosti i ozboljnosti, ipak joj se treba odupreti. Naravno da klijenti treba da se prilikom posete dobro osećaju, ali prioritet su ipak radnici, na koje toplije uređen enterijer kancelarije povoljno utiče u pogledu motivacije za rad. Detalji su nešto što bi moglo uspostaviti kompromis – odlučiti se za klasične kancelarijske boje nameštaja, zavesa i zidova, a razbiti jednoličnost detaljima kao što su moderni tepisi u upadljivijim bojama, ili pad ukrasi i slike i fotografije na zidovima.


Mogućnost napredovanja posebno motiviše zaposlene


Kao što je pomenuto, ne gura samo novac radnike da budu vredniji i predaniji poslu. Onima koji ne vide sebe na jednom radnom mestu tokom celog radnog veka, jako važan momenat je mogućnost napredovanja. Izazovi u poslu su nešto što zaposlene probudi i pokrene na akciju, te stalna usavršavanja koja poslodavac obezbedi ne predstavljaju muku već dodatni podstrek. Često se kao savet nudi da, ukoliko se poveća obim posla, ne zapošljavate novu osobu, već ponudite unapređenje već prisutnom zaposlenom. Kada se poslodavac postavi kao saradnik koji brine o napredovanju zaposlenog i njegovoj karijeri, nema prepreke da se posao obavlja sa velikom voljom i željom.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas