Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Док жижак гори, треба се борити до последњег даха": Ево како је ОТАЦ МИЛОВАН пре само неколико дана причао о Небојши Глоговцу

Отац Небојше Глоговца, протојереј-ставрофор Милован је ноћас преминуо

1708099941_Foto-Ataiamges.rs-Glogovac-I.-Marinkovic.jpg
Фото Атаиамгес.рс, И. Маринковиц
Oglas

Милован је пре шест година сахранио сина, а овако је пре само неколико днаа говорио о свом сину у "Око" магазину на Јавном сервису.

- Не знам колико генетика утиче, али знам да пушење утиче. Када су у питању плућа, знам да утиче. Мој покојни брат је пушио од 9,10 године живота и цео живот је пушио... Имао је 64, 5 година када се упокојио,а ли те 2 године када је открио рак плућа, рекао му је лекар у Сарајеву и да је у питању рак плућа и да се мора да се оперише десно крило, али ако се оперише да је то могућност продужетка живота и да се то неће обновити.

Међутим, оперисан је у Сарајеву, склоњен му је рак плућа и годину дана је издржао, а после је имао проблеме, отишао је код хирурга, а он га је отворио и затворио,. Организам је био у таквом стању да ништа није могао да уради. То је било у новембру месецу, упокојио се 13.,14., јануара.

Код Небојше је било сасвим другачије, он је за месец дана... Он је за Нову годину осетио да нешто... кашљао је, напипао је нешто тврдо на стомаку, и ја сам баш био присутан, позвао је лекара код ког је раније ишао, кога је знао, Херцеговац, да га пита. Он је био негде ван Београда, каже "ја у среду долазим, дођи код мене да видимо о чему се ради". Послали су га на скенер, а тамо је било нешто сумљиво. Одмах су отишли у Немачку, он и Тома, његов пријатељ код лекарке Басаре.

Она је рекла да је то излечиво, али да нема потребе да остаје у Немачкој и да се троши, него да дође у Београд. Та терапајиа коју ће користити у Београду, такву терапију би добио свугде у свету јер друге нема. Примио је прву терапију и мало се оправио после те прве терапије на Онколошком инситуту. И када је требало да примуи другу терапију, ноге су му биле доста натечене, стомак је био натечен, то је била метастаза на јетри. Примио је тај дан, то је био четвртак ту другу терапију,и опоравио се негде око 7, 8 сати увече. Шалио се са женом, она је била стално код њега, и ја био то поподне, па сам отишао кући, а она је остала. Онда му је око 2 сата само позлило. Дошла је лекарка која је из Панчева, била дежурна, покушала је анимацију, међутим није успела. Пук'о је. То је кратко било, то је био петак и већ у уторак је био сахрањен.

Кад човек размишља о томе не може да буде сигуран, шта је боље кад да ли кад дође до такве ситуације, шта је решење, да ли да кратко траје или да се пати друго времена. Што каже наш народ, док жижак гори, треба се борити до последње снаге, до последњег даха да се очува жижак живота.

То је врло напоран, стресан начин живота. Морате да уђете у тај лик да би га играли, да га носите 2 сата колико траје представа, а кад се заврши представа морате да се вратите у нормалан живот. Тако да је он ту имао тај проблем и решавао га је на доста квалитетан начин, тако кажу људи коју су за то компетентни.

Мене су питали за то, какав је он као уметник, али нисам ја компетентан да оцењујем уметничку вредност његову на сцени. Ја сам га ценио као сина, као део породице, као супруга, као домаћина, верника, а ово друго нека суде други...

Волим да чујем, ал' често чујем "ето, Небојша је кратко трајао", али је оставио одређени траг на младе људе. Често сретнем људе који понављају неке реченице које је он изговорио или на филму или на сцени, у интервјуима које је давао, тако да није тих 49, 50 година колико је имао није остало без неког утицаја или трага. И то је добро, сваки човек мора о томе да води рачуна... - испричао је он.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas