Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ево из ког ИЗНЕНАЂУЈУЋЕГ разлога НИКАДА нећете видети комарце у Дизни парку

Чак и током врелог летњег дана, парк остаје без комараца.

1634906402_Depositphotos_226695162_XL.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Парк Disney World у Сједињеним Државама место је бајки. У забавном парку оживљавају светски познате приче. Многа деца и одрасли сањају о томе да једног дана шетају по Disney World-у. Ако вам се икада укаже прилика, обратите пажњу да ли можете да уочите комарце. Вероватно не, јер из изненађујућег разлога ове  животиње не улазе у парк бајки.

Прочитајте још: Тврде да је добро за АНЕМИЈУ: ТикТокери су открили ГВОЗДЕНУ РИБУ - ево како то функционише (ВИДЕО)

Топла клима

Будући да је Disney World на Флориди, очекивали бисте много буба у парку. Температуре су често високе, а по таквом времену се могу наћи многе врсте комараца и других сићушних створења. Упркос овим непријатним околностима, Дизни је одлучио да би ово требало да буде место за изградњу „најсрећнијег места на земљи“.

Статуе у парку су обложене специјалним материјалом, тако да се вода са њих одмах слива

Пројекат Флорида

У најдубљој тајности, Волт Дизни је 1960 -их развио идеје за свој забавни парк. Чак је за своје планове користио шифровано име: пројекат Флорида. Познати режисер дао је слободу својој креативности и дошао до сјајних идеја за свој забавни парк. Сам Дизни није видео да се пројекат реализује. Умро је 1966. године, а тек 1971. године Disney World отворио је врата посетиоцима.

Фото: Пиксабеј

Сваке године у просеку 52 милиона људи посети тематски парк из бајке! Не само туристи, већ су ту и десетине хиљада запослених. Како је могуће да никога никада не убоде комарац? 

Посебан мирис

Увек су вам на дохвату канте за смеће, а посебни распршивачи ваздуха чине да окружење мирише на ванилу или свеже печене колачиће. Милиони цвећа расту у парку, а запослени имају своје тајне руте за шетњу, тако да посетиоце сусрећу само у Дизнијевој униформи.

Дизни је желео да свој парк из снова одржи што природнијим и из тог разлога је употреба пестицида строго забрањена

Да би заувек протерао комарце из парка, Дизни је ангажовао стручњака, Вилијама Потера, још 1960 -их.

Стручни савети

Потер је био укључен у настојања да задржи комарце даље од подручја Панамског канала. Касније би могао да искористи знање које је стекао на овом пројекту како би се решио инсеката у Disney World -у. Потерова стратегија? Спречите комарце да полажу јаја у околину. Јер што је мање јаја, мање ће крвожедних одраслих комараца касније летети около!

Паметни трикови

Комарци обично полажу јаја у стајаћу воду. Зато нигде у Disney World нећете наићи на стајаћу воду. Могући су водопади, текући потоци или спектакуларне фонтане - све док се вода стално креће.

Фото: Пиксабеј

Потер је такође обезбедио одличну дренажу воде у парку, тако да никада нема превише влажних делова земље на којима комарци могу да ураде своје. Чак су и све зграде и статуе узеле у обзир кишницу. Дизајнирани су тако да вода одмах клизи и не ствара локве.

Прочитајте још: НАЈБОЉИ ЧАЈЕВИ ЗА СТОМАК: Умирују бол, надутост и штите од болести

Спреј од белог лука

Упркос свим овим триковима, комарци понекад успеју да се ушуњају у парк. Они ће се одмах уклонити, али не очекујте никакве пестициде. Дизни је желео да свој парк из снова одржи што природнијим. Ако прети избијање заразе комараца, запослени прскају посебан спреј са белим луком.

Комарци мрзе мирис белог лука и брзо ће потражити други дом. Али не очекујте да ће због тога ваздух у парку мирисати попут италијанског ресторана. Количина белог лука која се користи у спреју је толико мала да посетиоци неће приметити мирис.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas