Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈБОЉИ ЧАЈЕВИ ЗА СТОМАК: Умирују бол, надутост и штите од болести

Обрадујте стомак укусним чајем.

1633685391_Depositphotos_252394152_XL.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Алергије на храну. Ресторани брзе хране. Проблеми са дигестивним трактом. Болест. Све нас је у једном  тренутку мучио желудац, па решавање проблема може бити фрустрирајуће. Најбоље решење је првенствено утврђивање узрока, али ако вам је потребно брзо решење или нешто што ће у међувремену ублажити бол, топла шоља чаја је ту да вам спаси дан.

Прочитајте још: Често занемарујемо ОВА три ОПАСНА симптома ЗАЧЕПЉЕНИХ АРТЕРИЈА

Постоји неколико различитих врста чајева који могу помоћи у решавању узнемиреног желуца, а ових пет то чине најбоље.

Чај од камилице помаже у смањењу осећаја гасова и надутости 

Чај од ђумбира

Користи се хиљадама година као лек за мучнину и пробавне тегобе. Нуди низ здравствених предности и лековитих једињења за ублажавање стомачних тегоба. Многи људи посежу за пивом од ђумбира када осете симптоме болова у стомаку или мучнине, али чај од ђумбира садржи веће концентрације једињења која ублажавају ове проблеме са варењем; што га чини бољим избором за бржи опоравак.

Фото: Пиксабеј

Чај од сладића

Има снажан и препознатљив укус. Направљен је од корена сладића, који потиче из Европе и Азије и потиче од биљке научно познате као Glycyrrihiza glabra. Египћани и Кинези га често користе као део традиционалне медицине. Чај од корена сладића не само да умирује ваш желудац, већ може помоћи и у поправљању и обнављању слузнице желуца.

Студије су показале да чај од светог босиљка нуди могућност смањења желудачне киселине, те продужења живота ћелија слузи

Чај од камилице

Прави се од пупољака цветова камилице. У целом свету је познат као умирујуће, опуштајуће пиће и један од најбољих кућних лекова за болове у стомаку. Чај од камилице нуди карминативна својства, која помажу у смањењу осећаја гасова и надутости који могу изазвати стомачне тегобе.

Овај чај такође садржи антиинфламаторна својства која могу помоћи у ублажавању стомачних тегоба, укључујући синдром иритабилног црева.

Чај од нане

Вековима је саставни део алтернативне медицине. Листови помажу у ублажавању болова повезаних са менструалним грчевима и мучнином - један је од најбољих чајева за смирење желуца. Показало се да мента инхибира рецепторе бола пореклом из дебелог црева који доводе до јаких болова у мишићима желуца.

Чај од босиљка

Чај од светог босиљка не прави се од исте врсте босиљка који стављате на пицу. Уместо тога, чај од светог босиљка прави се од биљке Ocimum tenuflorum и познат је као тулси чај. Овај чај је пореклом из југоисточне Азије и широко се користи у индијској медицини и ајурведи.

Прочитајте још: ТРИ одлична разлога зашто свака жена после 40. треба редовно да једе смокве

Студије су показале да чај од светог босиљка нуди могућност смањења желудачне киселине, те продужења живота ћелија слузи - површинских ћелија које облажу дигестивни тракт и штите га од болести. Ове студије су такође показале да листови светог босиљка могу смањити присуство чира на желуцу, што може изазвати озбиљну нелагоду и поремећај у дигестивном систему.


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas