Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Храна која одбија КОМАРЦЕ: Уколико будете јели одређене намирнице можете смањити шансе да вас уједу

Решите проблем досадних уједа комараца

1688224552_profimedia-0353092490.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Летње време је донело и главне тренере наших живаца - комарце, што значи да је сезона мазања разним препаратима, који ће нас спасити од иритантног свраба, увелико почела.

Постоји начин да избегнете сусрете са њима, а да не избегавате излазак из куће. "Тимесофиндиа.индиатимес.цом", можете се користити храном.

Наиме, комарце одбија мирис и састав ових намирница, а ако их конзумирате више у току лета, смањићете број сусрета са овим мини-вампирима.

Лук

Бели лук или црни лук, сасвим је свеједно. Када једете ову намирницу, ослобађа се једињење алицин, које одбија комарце.

Можете их јести у склопу неког оброка или засебно.

Јабуково сирће

Неприметно је нама, али мирис које тело добија након што конзумирате јабуково сирће, одбија комарце. Препоручује се једна кашика на дан у склопу салате или другог оброка.

Сочиво, пасуљ, парадајз

Ове три намирнице су у истој групи, јер сва три садрже тиамин, познатији као витамин Б1. Иако можа не примећујете толико, али овај витамин одбија бубе генерално.

Слана храна

Када једете слану храну, вашем телу се повећава ниво соли и убрзо постаје неподношљиво за комарце.

Ипак, не треба оспоравати да су препарати такође одлични за уједе комараца. Њима штитите тело споља, а храном изнутра.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas