Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Изабрана БОЈА 2024. ГОДИНЕ: Када је погледате осетићете мир (ФОТО)

Када бисмо могли да замислимо годину која је пред нама, које би боје била?

1702050367_shutterstock_2131251923.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ова апстрактна мисао је нешто чиме се сваке године баве стручњаци Института за боје Пантоне, који разматрају какви трендови владају у високој моди, дизајну ентеријера, поп култури, али и људској психологији, а ове године су се одлучили за нијансу ПАНТОНЕ 13-1023.

Према истраживању Института Пантоне, нијанса која ће дефинисати 2024. је пич фаз – лаган, воћни тон који дочарава мир и спокој.

„Пролазимо кроз много бурних превирања у свом животу и имамо потребу за бојом која смирује“, наводи Лиатрис Ајсман, извршна директорка Института Пантоне, у интервјуу за Си-Ен-Ен.

„То је топла и удобна нијанса. И веома је тактилна. Сматрамо да је у оваквом тренутку то својство заиста важно – додирнути друге људе и окупити их у свом дому.“

Различити тонови боје брескве су се редовно појављивали на модним пистама у колекцијама пролеће–лето 2024, посебно у Милану и италијанским модним кућама као што су „Гучи“, „Жил Сандер“ и „Спортмакс“.

Хаљине у боји брескве могле су се видети и на црвеном тепиху, а њена заступљеност у поп култури је такође временом била све видљивија.

„Мислимо да је боја брескве изразито носталгична“, додала је Ајсманова. „Чешће је женска боја, али у одређеним варијацијама полако се увукла и у мушке ормаре и њихово окружење. Мислим да то говори о модерности ове нијансе.”

У саопштењу за јавност, извршна директорка Пантонеа наводи и да пич фаз буди осећај припадања, инспирише на поновно окупљање и узајамну бригу.

Ове године се такође обележава 25. годишњица Пантонеове иницијативе избора Боје године. Психологија боја иза одлука Ајсманове и њеног тима у претходна три избора била је издржљивост, оптимизам, храброст и снага – које су захтевала константно турбулентна времена.

Али увиђање стања колективног расположења чак и у атмосфери конфузије и анксиозности је територија на којој су стручњаци Пантонеа суверени.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas