Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МАЛА СИРЕНА

НОВА излази 2023. Ево када је оригинална Мала сирена УГЛЕДАЛА светлост дана

Мала сирена филм,идентификован је као један од најбољих Дизнијеве заједнице.

1648634371_travel-g5ee01febf_1280.jpg
Пхото: Пиxабаy
Oglas

Мала сирена је музичка комедија фантастични анимирани филм из 1989. у продукцији Валт Диснеи Феатуре Аниматион. Први пут га је објавио Валт Диснеи Пицтурес 17. новембра 1989. године, али се вратио у биоскопе 14. новембра 1997.

-Негде испод мора и изван ваше маште је авантура у фантазији. -Таглине

28. анимирани играни филм у Дизнијевом анимираном канону и први који је објављен током Дизнијеве ренесансе, филм је заснован на истоименој бајци Ханса Кристијана Андерсена. Такође је обележила 35. годишњицу Дизниленда годину дана након што је објављена

У средишту приче је млада сирена по имену Ариел, која је заробљена светом на површини. Када се заљуби у људског принца, склапа договор са злобном морском вештицом да и сама постане човек и мора да заради његову љубав пре него што истекне договорено време.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  ЛЕПОТИЦА И ЗВЕР ЗАИСТА СУ ПОСТОЈАЛИ: Њихова љубавна прича лепша је од сваке бајке!

Мала сирена је била неупоредив успех за студио, а похвалили су је због своје анимације, приповедања и музике Хауарда Ешмана и Алана Менкена. Филм је зарадио преко 100 милиона долара на америчким благајнама након првог издавања, а освојио је и две Оскара за најбољу песму („Ундер тхе Сеа“) и најбољу оригиналну музику. Заслужан је као филм који је започео историјску Дизнијеву ренесансу, еру која је удахнула живот медију анимираног играног филма након низа компетентних, али само јефтиних успешних анимираних филмова.

Након Мале сирене, уследила су два директно на видео наставка (Мала сирена ИИ: Повратак на море и Мала сирена: Ариелин почетак) и анимирана телевизијска серија која је приказивана од 1992. до 1994.  Године 2007, сценска адаптација филма је дебитовала на Бродвеју. Тренутно се ради на поновном осмишљавању акције уживо заснованој на анимацији из 1989. године, уз музику Алана Менкена и Лин-Мануела Миранде.

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas