Oglas
· · Komentari: 0
MALA SIRENA

NOVA izlazi 2023. Evo kada je originalna Mala sirena UGLEDALA svetlost dana

Mala sirena film,identifikovan je kao jedan od najboljih Diznijeve zajednice.

1648634371_travel-g5ee01febf_1280.jpg
Photo: Pixabay
Oglas

Mala sirena je muzička komedija fantastični animirani film iz 1989. u produkciji Valt Disnei Feature Animation. Prvi put ga je objavio Valt Disnei Pictures 17. novembra 1989. godine, ali se vratio u bioskope 14. novembra 1997.

-Negde ispod mora i izvan vaše mašte je avantura u fantaziji. -Tagline

28. animirani igrani film u Diznijevom animiranom kanonu i prvi koji je objavljen tokom Diznijeve renesanse, film je zasnovan na istoimenoj bajci Hansa Kristijana Andersena. Takođe je obeležila 35. godišnjicu Diznilenda godinu dana nakon što je objavljena

U središtu priče je mlada sirena po imenu Ariel, koja je zarobljena svetom na površini. Kada se zaljubi u ljudskog princa, sklapa dogovor sa zlobnom morskom vešticom da i sama postane čovek i mora da zaradi njegovu ljubav pre nego što istekne dogovoreno vreme.

PROČITAJTE JOŠ:  LEPOTICA I ZVER ZAISTA SU POSTOJALI: NJihova ljubavna priča lepša je od svake bajke!

Mala sirena je bila neuporediv uspeh za studio, a pohvalili su je zbog svoje animacije, pripovedanja i muzike Hauarda Ešmana i Alana Menkena. Film je zaradio preko 100 miliona dolara na američkim blagajnama nakon prvog izdavanja, a osvojio je i dve Oskara za najbolju pesmu („Under the Sea“) i najbolju originalnu muziku. Zaslužan je kao film koji je započeo istorijsku Diznijevu renesansu, eru koja je udahnula život mediju animiranog igranog filma nakon niza kompetentnih, ali samo jeftinih uspešnih animiranih filmova.

Nakon Male sirene, usledila su dva direktno na video nastavka (Mala sirena II: Povratak na more i Mala sirena: Arielin početak) i animirana televizijska serija koja je prikazivana od 1992. do 1994.  Godine 2007, scenska adaptacija filma je debitovala na Brodveju. Trenutno se radi na ponovnom osmišljavanju akcije uživo zasnovanoj na animaciji iz 1989. godine, uz muziku Alana Menkena i Lin-Manuela Mirande.

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas