Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да "ПРОЧИТАТЕ" човека? ФБИ агент окрива трикове који вам у томе могу помоћи

Обратите пажњу на следеће ствари

1705834666_Foto-Shuttertsock-FBI.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Лара Кај, која је радила 23 године као ФБИ агент каже: „Не морате бити првокласни детектив да бисте разумели шта се дешава у нечијој глави. Увек постоје сигнали које можете употребити. Све што је потребно да знате јесте где да их потражите.“

Који су то тачно знаци који нам откривају шта особа мисли или осећа? Наставите да читате ако желите да сазнате.

1. Одредите основни модел њиховог понашања

Постоји читав низ различитих облика физичког понашања људи. На пример, неки људи гледају у под током разговора, прекрсте руке, кашљу, чешкају по глави или се љуљају напред-назад. Људи се понашају на различите начине из различитих разлога.

Одређивање основног модела нечијег понашања помоћи ће вам да разумете и акције те особе – да ли нешто раде из навике или запажате наговештај преваре, беса или незрелости?

2. Потражите чудне навике

Обратите пажњу на разлике између основног модела понашања појединца и њихових речи и гестова. На пример, да ли сте приметили да неко има навику да прочисти грло више пута када је нервозан? Можда крије нешто више него што је очигледно на први поглед?

3. Обратите пажњу на њихове гестове

Један гест или реч нема увек скривено значење. Али када одређени гестови следе један за другим по обрасцу, обратите пажњу. На пример, неко може изнова и изнова да кашље, чешка главу и помера се са ноге на ногу. Будите пажљиви у овом случају.

4. Упоредите понашање

Ако вам се учини да се неко понаша неуобичајено, обратите пажњу. Како се особа понаша са осталима у просторији? Да ли се њен израз лица мења? Шта је са њеним положајем тела и говором тела?

Погледајте особу у очи: ако су њене зенице раширене, допадате јој се. Међутим, ово је тачно само ако се особа искрено смеје и гледа право у вас. Ако гледа у страну са благим осмехом, будите пажљиви јер вас вероватно обмањује.

5. Погледајте у „огледало“

Неурони огледала лоцирани у нашем мозгу одражавају стање нашег ума. На пример, осмех активира мишиће који су одговорни за срећан израз лица. Када се намрштимо, показујемо своје незадовољство.

Када гледамо у неког кога волимо, ми дајемо сигнал мишићима лица да се опусте. Ако вам лице те особе не „одговори“ на исти начин, та особа вам шаље поруку: или јој се не допадате ви или нешто што сте учинили.

6. Пронађите снажан глас

Најснажнија особа није увек она која седи на челу стола. Самоуверена особа, по правилу, има снажан глас (не мешати га са бучним гласом). Често је вођа групе слаба личност која зависи од других. Одредите ко у групи има најснажнији глас и повећаћете своје шансе за успех.

7. Посматрајте како ходају

Често људи нису свесни својих покрета. Ако особа гледа у своја стопала уместо право испред себе док хода, то је знак недостатка самопоуздања.

Ако сте приметили ово код неког у својој околини, похвалите га понекад како бисте му ојачали веру у себе – или му поставите директна питања како бисте од њега извукли оно што је сувише уплашен да сам каже.

8. Обратите пажњу на акционе речи

Акционе речи (често глаголи) пружају бољи увид у то како особа мисли. На пример, ако ваш шеф каже да је „одлучио да ради са компанијом X“, акциона реч је „одлучио“.

Ова једна реч означава да највероватније ваш шеф: а) није импулсиван, б) вага различите смерове својих акција и ц) размишља неколико корака унапред.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas