Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Милијардер открио ТАЈНУ успеха: Погледајте у шта треба да улажете НОВАЦ и на које ствари не треба никако да га трошите

Савети милијардера за финансијски успех

1702111684_e53eb7d9a499d66a57aa9d5b94878b87161dd71b.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ворен Бафет, један од најуспешнијих инвеститора на свету, навео је 12 ствари на које људи непотребно троше новац остајући сиромашни.

Ворен Бафет сматра да решавањем ових финансијских замки сви могу да доносе боље одлуке како би новац који зарађују корисније искористили, пише Yахоо Финанце.

Ево на којих 12 ствари људи непотребно троше новац:

Занемаривање личног развоја

Према Бафету, најбоља инвестиција коју човек може да направи је да инвестира у себе. Побољшање вештина и образовања може да повећа потенцијал зараде, а знање и способности су богатства која нико човеку не може да одузме.

Ослањање на кредитне картице

Кредитне картице могу да буду корисне, али високе каматне стопе могу да засене све погодности. Бафет саветује што мање коришћење кредитних картица како то не би довело до дуга.

Посећивање барова и пабова

Друштвене активности попут опијања у баровима могу да повећају трошкове. Одабир приступачнијих друштвених окупљања, попут кућних окупљања, може значајно да допринесе уштеди новца.

Куповина најновије технологије

Нови геџети могу бити примамљиви, али прошлогодишњи модел служи једнако добро. Милијардер наводи да се он придржава функционалне, а не блиставе технологије и напомиње да је важно проценити пружају ли најновије надоградње заиста додатну вредност за цену.

Претерано трошење на одећу

Бафет, заједно с другим милијардерима, нагиње једноставности у својој гардероби. Одабир класичне, издржљиве одеће уместо скупих марки може резултирати значајним уштедама.

Куповина нових аутомобила

Аутомобили су познати по брзој амортизацији.

Бафет препоручује куповину половних аутомобила и њихово држање све док су поуздани, уместо куповине нових модела.

Неискоришћена чланарина у теретани

Иако Бафет пропагира активан стил живота, ипак упозорава да многи људи плаћају чланарину у теретани, а да у њу уопште не иду.

Бесплатне или јефтине фитнес рутине, напомиње, могу бити једнако корисне ако се редовно практикују.

Непотребне услуге претплате

Услуге претплате, ако се пажљиво не прате, могу да постану финансијски губитак. Бафет саветује људима да редовно прате на шта плаћају претплату и да је укину ако им не пружа никакву корист.

Претерано ослањање на производе за негу коже

Бафет тврди да многи људи имају претерану употребу производа за негу коже или непотребан трошак на исте. Проналажење једноставне и делотворне рутине може уштедети и новац и кожу.

Редовни ноћни изласци

Иако је дружење битно, чести ноћни изласци могу бити значајан трошак. Одабир повољнијих алтернатива као што су кување код куће и филмске вечери могу знатно да смањw трошкове.

Коцкање

Иако се коцкање може чинити као пречица до богатства, Бафет наглашава важност разумевања колико је освајање добитка изгледно. Подстиче људе да доносе финансијске одлуке које иду у прилог њиховој дугорочној акумулацији богатства, а не тренутним узбуђењима.

Пушење

Пушење је, осим здравствених последица, скупа навика. Престанак може довести до значајног повећања ваше личне рачунице.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas