Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Навике успешних: Стручњаци открили ДЕСЕТ ствари којих се придржавају најбогатији и најутицајнији људи

Уз доследност и дисциплину успех је загарантован

1676643841_shutterstock_373650874.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Често можемо да чујемо да неки од најуспешнијих људи на свету тврде како поједине свакодневне навике диктирају колико ћете у животу бити успешни или неуспешни. Управо су навике узрок и последица богатства, сиромаштва, среће, туге, стреса, добрих односа, лоших односа, доброг или лошег здравља.

Најуспешнији људи ретко када откривају своје навике у јавности. Ипак, стручњаци су детаљном анализом бројних светски познатих успешних људи дошли до чак 10 навика којих се сви они придржавају.

1. Читање

Не можете очекивати да вам од гледања телевизије дођу све неопходне информације. Успешни људи су пре свега образовани. Још од детињства стекли су навику да читају. Они су ту навику само наставили и касније, било из радозналости било ради продубљивања знања или из доколице. Свакако, књиге су неисцрпне ризнице знања.

Често можемо да чујемо да неки од најуспешнијих људи на свету тврде како поједине свакодневне навике диктирају колико ћете у животу бити успешни или неуспешни. Управо су навике узрок и последица богатства, сиромаштва, среће, туге, стреса, добрих односа, лоших односа, доброг или лошег здравља.

Најуспешнији људи ретко када откривају своје навике у јавности. Ипак, стручњаци су детаљном анализом бројних светски познатих успешних људи дошли до чак 10 навика којих се сви они придржавају, а Срећна Република вам окрива и које то ствари практикују баш сви успешни и признати људи.

2. Спорт

Вец́ина богатих људи воли да се бави спортом. Бар део дана већина њих одвоји за неку физичку активност. То може бити трчање, вожња бицикла или једноставно ходање. Ове вежбе много значе њиховом телу и уму. Није случајност да многи пословни људи управо вежбањем или трчањем започињу дан.

3. Једноставна гардероба

Особе које имају превише обавеза не могу да размишљају о периферним стварима попут тога шта ће сутра обући на посао. Они бирају увек оно у чему ће се осећати удобно пре свега, често је нијанса гардеробе црна, а одлучују се готово увек за идентичан модел панталона или мајица. На њима никада нећете видети много боја, детаља и брендова.

4. Штедња

Ма колико нула на банковном рачуну имају, богаташи веома схватају значај новца и зато га неће расипати на безначајне ствари. Штедња је начело чега се сви они држе, у супротном не би могли доћи до резултата који су постигли.

5. Половни или стари аутомобили

Богати људи улажу велики новац у нове пројекте, зато је аутомобил за њих чисто превозно средство које треба да их одвезе до жељеног места. Углавном купују аутомобиле које су возили још када нису имали богатсво, такви аутомобили су проверени, а неретко се дешава да и када купују нов аутомобил определе се да купе онај идентичне марке или чак серије које је био претходни.

6. Користе јавни превоз

Успешни људи су успешни сами због себе и немају потребу ништа доказивати другима. Уколико се нађу у проблему са закрченим саобраћајем или су временски ограничени, без проблема ће користити градски превоз. Они се тога не стиде.

7. Ретко гледају телевизију

Оно што је типично за богате људе јест да или немају телевизор или га изузетно ретко укључују. Они или зарађују новац или читају о томе како да га зараде, док слободно време проводе са мало пробраних људи или у читању садржаја које само њих интересује.

8. Рано се буде

Изуетно успешни и богати људи не гледају филмове на Нетфликсу до пола ноћи већ рано лежу и још раније устају. Њихов дан траје дуже него дани просечних људу, будући да немају јасну сатницу. Зато се труде да устану пре свих како би прегледали најновије вести, на миру попили кафу, видели чланове породице или одрадили јутарњи тренинг, медитацију која ће их припремити на тежак пословни дан.

9. Гестикулирају

Ови људи се крећу у пробраним круговима људи у којима је неопходно да задобију нечије поверење. Одавно је превазиђено да они седе и рецитују свој говор. Највећи број предузетника, инвеститора или људи било које друге професије користи гестикулацију у свакодневном говору.

10. Планирају

Заједничко за све ове људе је да имају план. Они не живе од данас до сутра. Тачно знају где ће бити одређеног датума следећег месеца, некад чак и следеће године. Они планирају време, место и новац, праве озбиљне стартегије које им помажу у остваривању свих циљева.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas