Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈУТАРЊЕ НАВИКЕ УСПЕШНИХ ЉУДИ: Није довољно да само рано устанете - ево како можете стићи до врха

Својој рутини додајте следећих шест навика

1718357453_Foto-Shutterstock-jutarnja-rutina.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Уколико још нисте постали раноранилац, није касно да навијете аларм да се сутра пробудите раније и да знате да позитивно размишљање и читање нису читава листа ствари које би требало да усвојите као навику ако желите да постанете успешни. Успех је рад на себи.

Али одакле почети? Покушајте да преиспитате своју дневну рутину и додајте јој ставке које ће вам помоћи да се винете до врха.

1. Рано устајање

Навика раног устајања помаже у побољшању способности доношења одлука. На пример, Тим Кук, извршни директор компаније Аппле, устаје око 4 ујутро сваког дана, а Индра Ноји, извршна директорка ПепсиЦо, појављује се у канцеларији сваког дана у 7.00. Не заостаје за њима ни креатор Твитера Џек Дорси, који је навикао да се буди у 6 ујутру. Опра Винфри такође устаје пре 6. У томе има логике – сложићете се, тешко је бити успешан човек ако стално касните на посао.

2. Читање

Идеално време за читање је јутро, јер је тада људски мозак фокусиранији и брже упија нове информације. Дакле, када читатеи ујутру, дајете подстицај когнитивним процесима и пре почетка радног дана.

3. Афирмације

Започните јутро позитивним разговорима са собом. Чак и припасдници морнаричких "фока" користе овај савет, јер позитивне мисли дају снагу и терају негативну енергију.

4. Спремите листу обавеза за тај дан

Након читања и афирмација, треба пажљиво испланирати свој дан и записати све задатке које вреди извршити. То ће помоћи да се ослободите хаотичних тренутака и повећате продуктивност чак и у условима мултитаскинга. И то је такође начин да правилно поставите приоритете.

5. Понесите готовину са собом

Стицање навике да користите готовину уместо плаћања картицом помоћи ће вам да уштедите новац и боље контролишете своју потрошњу. Зато је ујутру боље понети потребну количину готовине са собом.

6. Не заборавите доручак и вежбање

Јутарњи оброк нам даје енергију за цео дан. А лагана физичка активност помаже у одржавању форме тела и психе. То не значи да морате да тренирате у теретани ујутру - можете покушати да прошетате до посла или одете неколико станица до канцеларије. Много је примера познатих и успешних људи који се придржавају свих поменутих правила.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas