Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Не иде вам штедња? Откривамо једноставан трик помоћу ког ћете ЛАКШЕ УШТЕДЕТИ НОВАЦ

Ако сте се питали како да најлакше уштедите новац, ово је решење

1661426256_emil-kalibradov-wL8sz3Graj4-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Друштвена мрежа ТикТок у последње време, поготово код младих људи, стекла је огромну популарност, а разновсрни и занимљиви садржаји су ти који највише држе пажњу корисницима. У мору трикова и савета који и нису толико корисни, нашао се један који може да послужи сврси.

У питању је један од трикова који носи популаран назив "гомилање готовине" а који помаже да лакше уштедите новац на месечном нивоу упркос свим поскупљењима. Утицајни људи на друштвеним мрежама, а понајвише са Запада, окренули су се овом начину штедње како би што боље пребродили кризу, организовали свој месечни буџет и сачували новац за посебне прилике као што су поклони, путовања или куповина аутомобила.

Али питате се како то заправо функционише? Ево шта треба да знате о једноставном, али ефикасном методу уштеде. А све што вам је потребно јесу папир, оловка, дигитрон, неколико коверти и, наравно, новац.

Сваки почетак је тежак, а овај подразумева да када примите плату подигнете је са рачуна (уколико је већ не узимате "на руке"), а онда да у коверте одвојите новац за редовне трошкове - рачуне, кредит, вртић и сл. Остатак новца ћете ставити у једну коверту. Е сад на ред долазе планови. Шта то значи?

Прочитајте још: 3 САВЕТА која вам могу променити живот: Позната Американка открила тајну свог успеха

На пример, ако желите да уштедите новац за неко путовање (а које износи отприлике тачно колико вам је пара у том тренутку остало и које сте одвојили са стране), потребно је да прво одредите тај датум. Следећи корак јесте да одвојену своту новца за путовање (то је она у коверти) поделите на онолико месеци колико је преостало до њега. На тај начин, добићете број који показује колико је месечно потребно да издвајате пара и убацујете у коверте како бисте уштедели. Наравно, целу рачуницу ћете ставити на папир и наредних месеци уписивати сваки пут кад "напуните коверту" потребном свотом.

Колико можете да уштедете на овај начин говори вам чињеница да сваког месец имате увид у то где ваш новац одлази (заправо остаје). Осим дисциплине, потребна вам и јака воља како бисте истрајали у својој намери. Срећно!

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas