· · Коментари: 0

Не требате да их избегавате: Дружење са негативцима може бити корисно

Љубоморни су, трачаре, изазивају драму и задовољство им је да напакосте другима

1670242497_toksicni-ljudi.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Пријатеље бирамо сами, а често смо мимо наше воље окружени негативним људима. Али то не мора по сваку цену бити лоше, већ и корисно, сматрају стручњаци. Дружење са њима натераће вас да другачије сагледате ствари, да схватите шта вам је важно у животу и да се не исплати трошити време на особе до којих вам није стало.

Прочитајте још: СРПСКА ШЉИВОВИЦА: Добила статус културног наслеђа УНЕСЦО-а

У близини негативних људи схватате колико су вам важни породица и прави пријатељи. До негативаца је тешко допрети јер не мисле да греше и није им потребна ничија помоћ. Добро знају да су такви и у томе уживају. Љубоморни су, трачаре, изазивају драму и задовољство им је да напакосте другима.

 Лоше делују на самопоуздање, шире и привлаче негативне емоције, не желе да се мењају, па је зато боље да их избегавате

Важно је схватити да добра енергија привлачи добре ствари, било да је то лепа реч колега или помоћ странца. Позитивна страна дружење с негативцима је то што такво искуство може да вам помогне да научите да контролишете емоције. То се нарочито односи на ситуације у којима вас ваш темперамент може довести у невољу.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.