Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
3 РАЗЛОГА

Нисте најомиљенији у друштву и мислите да вас људи НЕ ВОЛЕ: ТРИ РАЗЛОГА су КЉУЧНА!

Ако се овако осећате, психолози саветују да прво проверите да ли је проблем у вама.

1599388893_Depositphotos_313860140_s-2019.jpg
Oglas

Наравно, не можете угодити свима, али вероватно понекад имате утисак да сте изоловани од других и да вас људи не воле.

Такође, убеђени сте да што се више трудите, све мање добијате љубав и поштовање осталих.

Логично, занима вас због чега се то дешава, а психолози прво саветују да се позабавите собом и проверите да ли (често несвесно) правите неку од три велике грешке.

Фото: Депозит

Да ли показујете да вам је стало?

Жеља да другима буде стало до вас је нормална, али право питање је колико ви водите рачуна о другима. Ако сте вешти у узимању – тражите оно што можете да добијете, а не примећујете шта други желе од вас, није ни чудо што људи не желе да буду пријатељи са вама.

Прочитајте још: ПОУЧНА ПРИЧА о ИСКРЕНИМ ЉУДИМА: Ево како да их препознате

Колико често показујете бригу према другима? Да ли се распитујете шта се дешава код њих или примећујете шта им је потребно да би се осећали срећно и сигурно? Или одмах прелазите на причу о себи и како би остали могли да вам послуже?

Фото: Депозит

Колико сте емпатични?

Када чујете за туђу патњу, да ли сматрате да је то њихов проблем, и да ви због тога не требате да се оптерећујете? Да ли осећате аверзију према изазовима и проблемима других људи?

Можете ли да препознате када је неко повређен, уплашен или у жалости? Да ли на непријатне емоције гледате као на претњу имиџу који желите да представите?

Прочитајте још: Нервозни сте? Почните да ПЛЕТЕТЕ! Ово су најбољи ХОБИЈИ за СМИРЕЊЕ нерава

Начин на који се носимо са својим осећањима, одређује како ћемо се поставити према осећањима других. На пример, ако су неугодност или срам неприхватљиви за вас, могли бисте да ухватите себе како нападате и осуђујете друге, а не примећујете да вас покреће срам.

Бесни испади могу да вас заштите од неподношљивог бола, па своју срамоту преносите на друге како не бисте морали ви да је осећате. Наравно, људи нас неће волети ако се осећају посрамљено.

Прочитајте још: ТРИК који ће вас одушевити: Да ли знате како ВАШ ГЛАС звучи другим људима? (ВИДЕО)

Ако емоције сматрате сметњом, онда нећете примећивати када их други показују. Тешко је очекивати да вас неко воли, када не примећујете његова осећања и не саосећате са њим.

Фото: Депозит

Колико сте арогантни?

Да ли застанете и дозволите другима да одговоре на ваше мисли и ставове, или вас туђе мишљење не занима. Да ли одмах одбацујете све што се не слаже са вашим унапред изграђеним уверењима? Да ли сте убеђени да сте увек у праву?

Имате ли снаге да повремено признате да нисте у праву и дозволите другима да утичу на ваше мишљење? Ароганција је незгодна особина и може да допринесе нашој изолованости од других.

Прочитајте још: ОБИЧАЈ КОЈИ ВАЉА ИСПОШТОВАТИ: Ово треба урадити када се БРОЈАНИЦА ПОКИДА

Сви желе да осете да су њихова осећања и чежње, важни. Ако успете да у себи пронађете еластичност и људима покажете да поштујете њихова осећања, вероватно ће вас остали другачије гледати и заволети.

Пробајте да пронађете баланс између узимања и давања. Слушајте пажљиво и узвратите на показану пажњу, и људи ће се савим нормално, другачије понашати према вама.

Ако успемо да људима покажемо бар мало бриге или пажње, они ће то ценити, чак и када то не урадимо савршено.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas