Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УТИЦАЈ ИСХРАНЕ

Није здрав, али се ОСМЕХ враћа на лице чим га видимо! Ево какво РАСПОЛОЖЕЊЕ изазива ПОМФРИТ

Угљени хидрати у прженим кромпирићима поправљају расположење, посебно јер нас враћају у детињство, уверавају научници.

1600985636_pomfrit.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Пржени крпмпирићи нису део здраве исхране и здравог начина живота, али научници су открили добре стране ове брзе хране. Управо пржени крумпирићи изврсна храна за подизање расположења, тврди Мајк Грин, стручњак за психологију везану са храном на Универзитету Астон у Бирмингему.

Прочитајте још: Спречите појаву тешке болести: Ово је 5 чајева против КАНЦЕРА и свима су доступни

Доктор Грин спровео је истраживање на 60 жена и мушкараца, дајући им да се конзумирају пржене кромпириће након трагичног филма о уништавању Хирошиме атомском бомбом 1945. године.

Прочитајте још: НИЈЕ теретана: Најефикасније се МРШАВИ овим активностима

Сви испитаници су испунили упитник о томе какво им је расположење, и то пре гледања филма и након читања часописа уз конзумирање помфрита. 

Прочитајте још: Ово су 3 бразилске брзе ВЕЖБЕ за ЗАТЕГНУТУ ЗАДЊИЦУ, а раде их ПОЗНАТЕ МАНЕКЕНКЕ (ВИДЕО)

- Психолошки подаци показали су да су се испитаници који су се пре осећали лоше, након поједених кромпирићаа осећали боље, а пржени кромпирићи одагнали су лоше расположење након само 20 минута - саопштио је руководилац студије.

Научници сматрају да ова нездрава храна има такав учинак због угљених хидрата које садржи, а они могу поправити расположење. Разлог може бити и у томе што својим мирисом и укусом помфрит подсећа људе на детињство.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas