Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово су наинтелигентнији људи на свету: Њиховој интелигенцији може да се захвали човечанство!

Запрепастиће вас бројке које се односе на ниво интелигенције неких од највећих светских умова икада, а до којих је дошло истраживање

1638879694_tesla.jpg
Фото: Wикипедиа
Oglas

Либ Тимс, инжењер електрохемије, кренуо је у занимљи подухват који га је навео да развије иновативну методу за процену интелигенције без ИQ теста. Резултат - ранг листа најпаметнијих људи у историји човечанства.

Прочитајте још: Славимо СВЕТУ ЕКАТАРИНУ! Данас се женама испуњава ПОСЕБНА ЖЕЉА уколико изговоре следећу молитву

Тимс је из чисте радозналости прво саставио листу људи који су на ИQ тесту остварили преко 200 бодова. Затим је на основу њихових афинитета, могућности и достигнућа проценио ко је од њих достојан титуле генија.

Међутим, листа не би била потпуна уколико се на њој не би нашле историјске личности које су задужиле човечанство. С обзиром на то да за њиховог живота ИQ тестови нису постојали, Тимс је био приморан да развије посебну методу како би проценио њихову интелигенцију.

Треба имати у виду да су ИQ тестови доста непрецизни, а да Тимсова метода још увек није испитана и научно призната, тако да ову листу не треба узимати "здраво за готово".

Ипак, мислимо да је његов труд заслушио пажњу. Погледајте колики ИQ према Тимсу имају поједине историјске личности.

Марија Кири, познатија као мадам Кири, за свој допринос науци 1911. године добија Нобелову награду за хемију. Овенчана двема Нобеловим наградама она и до наших дана остаје најчувенија жена научник свих времана.

На основу Тимсовог истраживања њен ИQ је био између 180 и 200.

Мадам Кири умире од последица прекомерног озрачавања 1934. године.

Шекспир је био угледан песник и позоришни писац још за живота, али његова репутација није достигла данашње размере пре 19. века.

Романтичари су нарочито истицали Шекспирову генијалност, а викторијанци су га славили готово као идола. Од 20. века, Шекспирова дела се стално приказују у различитим културним и политичким контекстима широм света.

Према Тимсу његов ИQ је био око 210

Исак Њутн је био енглески физичар, математичар, астроном, алхемичар и филозоф природе, који је данас за већину људи једна од највећих личности у историји науке.

Француски математичар Жозеф Луј Лагранж често је изјављивао да је Њутн највећи геније који је икада живео, додајући једном да је он, такође, и "најсрећнији, јер се систем света не може открити и установити више него једнога пута".

Тимс процењује да је његов ИQ био између 190 и 200.

Леонардо да Винчи је био италијански ренесансни архитекта, проналазач, инжењер, вајар и сликар. Био је описан као идеал "ренесансног човека" и као универзални геније.

Познат је по својим ремек-делима, као што су "Тајна вечера" и "Мона Лиза", а његови изуми се данас користе у модерној технологији, иако нису примењивани у његово доба.

На основу Тимсовог истраживања његов ИQ је био између 180 до 220.

Никола Тесла је био један од најпознатијих српских и светских проналазача и научника у области физике, електротехнике и радиотехнике.

Први је Србин који је номинован за Нобелову награду, 1937. године и исту је одбио.

Једини је Србин по коме је названа једна међународна јединица мере, јединица мере за густину магнетног флукса, тесла.

Преминуо је у својој 87. години, сиромашан и заборављен.

Тимс је проценио да је ИQ српског генија могао да буде у распону од 160 до максималних 310.

Алберт Ајнштајн је био теоријски физичар, један од највећих умова и најзначајнијих личности у историји света.

Ајнштајн је формулисао специјалну и општу теорију релативности којима је револуционисао модерну физику. Иако је најпознатији по теорији релативитета, Нобелова награда за физику му је додељена 1921. године за објашњење фотоелектричног ефекта као и за допринос развоју теоријске физике.

У народу, име "Ајнштајн" је синоним за човека високе интелигенције или за генија.

Тимс процењује да је Ајнштанов ИQ био између 205 и 225.

Никола Коперник је био пољски астроном, математичар, правник, лекар и економиста, први научник који је формулисао хелиоцентрични модел свемирских тела.

Од 1496. до 1504. године студирао је црквено право, астрономију и медицину у Италији. После је био до 1512. године лекар и повереник свом ујаку, вармијском бискупу, онда до краја свог живота је био свештеник у Фрауенбургу, данашњи Фромборк, где је на једној кули тврђаве, која је окруживала цркву, уредио опсерваторију са које је посматрао кретања небеских тела.

На темељу тих посматрања и резултата до којих је дошао, написао је дело "О кружењу небеских тела" у 6 књига, објављено у Нирнбергу 1543. године, непосредно пред смрт. Ово дело је представљало прекретницу у астрономији, и подстакло је капитална открића Кеплера и Њутна.

Његов ИQ је, према Тимсу, био је између 160 и 200.

Јохан Волфганг Гете је био немачки писац, политичар, песник, научник и филозоф, а током 10 година и председник области Вајмар.

Гете је био једна од најзначајнијих личности немачке књижевности и европског неокласицизма и романтизма крајем 18. и почетком 19. века.

Аутор "Фауста" и "Теорије боја" ширио је свој утицај широм Европе, а током наредног века његова дела била су инспирација за многе музичке и драмске комаде.

Прочитајте још: У британском "Милионеру" постављено питање о ШЉИВОВИЦИ, а одговор такмичара је насмејао СВЕ (ВИДЕО)

Занимљиво, управо је Гете према Тимсу носи титулу најинтелигентнијег човека у писаној историји. Његов ИQ је био између 210 и 225.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas