Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДВАНАЕСТ СТВАРИ које интелигентни људи никада не би урадили: Понашање које повећава шансе за успех

Паметни људи увек покушавају да раде на себи и труде се да побољшају квалитет свог живота. Један од начина да се постигне је избегавање одређених ствари.

1696410168_shutterstock_2329525473.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

1. Не занемарују своје здравље

Паметни људи јако добро знају да је здравље нешто најважније што имају. Због тога себе никада неће довести у ситуацију да угрозе здравље на било који начин. Побринуће се да се баве физичком активношћу и да се правилно брину за своје ментално здравље. Овакав стил живота им доноси фокус и енергију која им је потребна за остваривање циљева.

2. Не ослањају се на друге

Ова врста људи се не ослања на помоћ других људи јер су научили да им не могу увек веровати. Радије се побрину да све своје проблеме и изазове реше сами и да не зависе од туђе помоћи. Тако могу сами да постављају властита правила и не треба да се брину да ли ће их неко разочарати или не. Ово је ствар коју су нажалост научили на тежи начин, али поносни су на њу.

3. Не игноришу критику

Већина људи критикују схватају као напад али не и паметни људи. Они је користе као прилику за раст и напредак, посебно ако се ради о конструктивној критици. Тако прихватају своје грешке и раде све што је у њиховој моћи да их исправе.Таква освешћеност их чини одговорним појединцима који друштво чине бољим.

4. Не одлажу одлуке

Паметни људи не одлажу одлуке и не треба им много времена за решавање проблема, било да се ради о оним приватним или пословним. Сматрају да је било какво одуговлачење доношења одлука непријатељске продуктивности, те увек завршавају све своје обавезе на време.

5. Не замарају се туђим мишљењима

Паметни људи знају да не могу задовољити друге људе, те се уопште не труде око тога. Уместо тога, фокусирају се на властите циљеве и вредности којима обогаћују свој живот. Без обзира, причају ли људи о њима нешто лоше или добро, ништа не узимају к срцу јер знају што је права истина. Због тога осећају мир и благостање што придоноси њиховом бољем менталном здрављу.

6. Не живе у прошлости

Ови појединци уче из својих грешака, али исто тако се не осврћу превише на њих. Користе их само да би их анализирали, поправили се, и постали боље особе. Немају грижу савести због ствари које су урадили у прошлости јер сматрају да их је свака од њих учинила бољом и паметнијом особом.

7. Не боје се рањивости и показују емпатију

Емпатија је у данашње време потребнија него икад, али само је ретки поседују. Паметни људи су познати по несебичној помоћи и бризи за туђа осећања, јер сматрају да је то исправан начин. Јако су осетљиви на децу и старије људе, јер им је потребна већа брига.

8. Не пропуштају прилику да уче

Интелигентни и паметни људи не пропуштају прилику да уче нове ствари како би обогатили свој живот. Сматрају да знања никад доста, те користе сваку прилику да научи нешто ново. Због тога се осећају боље и поносније на себе, што доприноси њиховом осећају задовољства.

9. Не ризикују

Ова врста људи не воли ризике, јер сматрају да је боље добро промислити и дати себи времена, па донети одлуку због које касније неће пожалити.

10. Не одустају од својих идеја

Колико се год њихове идеје другима чиниле лоше, паметни људи никад неће одустати од њих. Ако заиста верују даће нешто успети, не постоји ништа што ће им пореметити планове. Баш та њихова упорност и позитивно размишљање им помаже да остваре све што желе и себи још једном докажу да су били у праву.

11. Не допуштају себи да изгубе људе због поноса

Паметни људи знају да су јачи ако су окружени правим људима и не допуштају да их због властитог ега и поноса изгубе. Све несугласице решавају на миран и цивилизован начин, јер сматрају да је једино тако исправно. Због ове особине, људи из њиховог окружења их поштују, те су ретки они са којима не могу да изгладе несугласице.

12. Не сматрају да су најбољи

Постоје људи који имају високо мишљење о себи, и у томе нема ништа лоше, све док не вређају људе око себе. Не, ако прелазите границу доброг укуса и стално причате да сте најбољи, убрзо ћете почети да нервирате људе око себе. Због тога се паметна особа никад неће довести у овакву ситуацију. Сматрају да смо сви добри у нечему али исто тако, да постоји још много тога што можемо научити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas