Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

По следећим стварима се НАТПРОСЕЧНО интелигентни људи разликују од осталих: Да ли сте међу њима?

Пет ствари које натпросечно интелигентни људи раде другачије

1693141366_shutterstock_1651644223.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Људе са натпросечном интелигенцијом не дефинишу само високе оцене које добијају на тестовима интелигенције. Ови људи обично имају и многе друге заједничке карактеристике.

„Лумене“ ћемо препознати по пет ствари које раде другачије од осталих.

Преиспитују уврежена мишљења и веровања

Интелигентни људи не верују свему што чују. Преиспитују традицију, веровања, етичке норме, читав систем у којем живимо – све што постоји. Не узимају ништа здраво за готово и не поводе се за масом, већ о свему промишљају критички и темељно истраже пре него што створе властито мишљење.

Натпросечно интелигентни људи могу проникнути лаж и не допуштају другима да се играју с њима или да их сатерају у угао. Догма, односно принципи који се представљају као непобитна истина, њима не значе ништа – они имају мишљење какво желе да имају и следе властити пут у животу.

Никога не дижу у небеса

Људи с натпросечним квоцијентом интелигенције ретко имају идоле и ретко траже некога ко ће их водити кроз живот. Схватају да од сваке особе можемо нешто научити у животу, али исто тако схватају да нико не зна све. Нико нема све одговоре и зато натпросечно интелигентни људи никога не гледају као идола. Сами себе доживљавају као свог личног гуруа који има довољно мудрости и снаге да се снађе у свакој ситуацији.

У сталној су потрази за новим знањем

Особе с високим квоцијентом интелигенције никада се не задовољавају ониме што знају – увек жуде за новим знањима и искуствима. Уживају у томе да проширују свој ум и да се упуштају у интелигентне разговоре кад год за то имају прилику. Интелигентни људи фасцинирани су знањем и зависни од њега, не задовољавају се наученим јер не желе да њихов ум стагнира. Схватају да је знање моћ и желе да се наоружају са што више менталне муниције.

Своје мисли претварају у дела

Натпросечно интелигентне особе знају да мисли и идеје не значе ништа без деловања. Ако желе да доспеју игде у животу, разумију да оно што знају морају применити у конкретним делима. Од ваших мисли нема никакве користи ако их не поделите с другима и ако их не користите како бисте допринели свету, па интелигентни људи увек гледају где би могли применити своје знање. Неће допустити да им ишта стане на пут у њихову настојању да, користећи своје знање, промене свет набоље. Осмишљавање нових планова с којима ће постићи своје циљеве пружа им велико задовољство.

Знају вредност времена проведеног сами са собом, у тишини

Више од ичега, људи с високим квоцијентом интелигенције знају вредност времена проведеног са самима собом у тишини. Свет је толико убрзан да се чини да уопште не ставља нагласак на „бити“. Сви морамо деловати, радити, производити, кретати се, зарађивати. Не проводимо довољно времена размишљајући, осећајући, волећи…

Због тога натпросечно интелигентни људи проводе колико год је времена могуће са самима собом и са својим мислима јер знају колико је важно загледати се дубоко у себе како би пронашли одговоре. Чак и ако у том тренутку не траже одговоре, и даље су свесни важности времена које проведемо сами, далеко од буке која нас окружује, јер то такође помаже да се ослободимо стреса и да регенеришемо ум, тело и душу, пише задовољна.хр.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas