Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Правило 90/90 за сређивање куће: Више нећете имати недоумице у вези са тим шта да баците

Захваљујући правилу 90/90, ова жена више не губи време сваког јутра на прегледање гардеробе и смишљање шта да обуче.

1705330744_shutterstock_2109483200.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Већина жена сваког јутра изгуби најмање 10-15 минута, ако не и више, прегледајући изнова гардеробер и покушавајући да одлучи шта са чиме да спари тако да изгледа лепо и модерно.

Ионако компликован процес отежава ормар крцат стварима које и не носимо, али чувамо из разноразних разлога. У такој ситуацији нашла се и новинарка по имену Џенифер Билок, која је у детаље испричала своје искуство и како јој је много помогло такозвано правило 90/90.

"Имам кошуље које волим, али их никад не носим, ​​неколико пари панталона које ми можда више не стоје и хаљину коју не волим, али је чувам јер сам потрошила пуно новца да је сашијем... То је међу свим осталим стварима у ормару, наравно. Овог викенда сам одлучила да је време да очистим неред у ормару како бих могла да проводим мање времена размишљајуц́и о одец́и сваког дана. Било је то савршено време да се испроба правило 90/90!

Ово правило креирали су Џошуа Филдс Милбурн и Рајан Никодемус, који заједно воде "Минималисте", подкаст у којем воде дискусије о томе како живети са што мање ствари. Ово правило поставља два једноставна питања: Да ли сте ово користили у протеклих 90 дана? Да ли ц́ете га користити у наредних 90 дана? Ако је ваш одговор на оба питања не (са изузетком ствари као што су сезонска одец́а, празнични украси или било шта што се користи само у одређеном делу године), време је да се решите те ствари.

Правило 90/90 не брине о вашим осец́ањима или сањарењу о прилици када ћете опет носити неки комад, већ је "црно-бело": Да ли сте га користили? Хоц́ете ли га користити? Ако је одговор "не", реците му збогом", објашњава Џенифер.

Она и њен супруг су заједно прегледали ормаре, пробали комаде за које нису били сигурни да ли су им и даље таман, детаљно прегледали фиоке са чарапама и доњим вешом. Сваки превелик или оштећен каиш су бацили, Џенифер је исто урадила са торбама, а затим су прегледали и све ствари које су висиле на чивилуцима на неколико места у стану.

"Цео процес је трајао само око сат времена, а на крају смо добили две огромне кесе за смец́е пуне одец́е за донирање. Сада је наш ормар много организованији. Обоје можемо много брже да пронађемо ствари, и обоје смо се ослободили заблуда да ц́емо једног дана поново носити неку одец́у. Најбоља ствар је што сам нашла гомилу сукњи које сам ставила у задњи део ормана и на које сам заборавила, и узбуђена сам што ц́у их поново носити", каже новинарка.

"Била ми је потребна та безбрижна јасноц́а у ормару", каже Џенифер.

Следећег дана, под утиском рашчишћавања ормара, док је чекала на ред за преглед код лекара, поново је пробала правило 90/90, али на телефону. Избрисала је све апликације и игрице које није користила, нити је планирала.

"Морам да кажем да се после тога осец́ам много лакше! Лепо је не померати 10 страница апликација само да бих пронашла ону једну коју желим", одушевљена је ова жена, која планира да примени метод 90/90 на остатак просторија у дому.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas