Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Prepoznajte kopiju parfema: Pet glavnih razlika u odnosu na original

Kopiju parfema nekada nije lako prepoznati, ali ukoliko imate prave smernice bićete sigurni šta imate u rukama.

1630578296_safe-3635196_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Da li ste nekad pomislili da ste umesto originalnog parfema dobili njegovu kopiju? Mnogi parfemi su skupi, pa se pitamo zašto su kopije toliko jeftinije.

Zašto su kopije parfema loše?

Kopije parfema modu da mirišu slično kao originali, ali su ili razblažene ili se sastoje od jeftinijih sastojaka. Ne možemo da budemo sigurni šta se to tačno nalazi u njima. Za proizvodnju kopija mogu da se koriste štetni sastojci, nekvalitetni alkohol, lako isparljive hemikalije, voda lošeg kvaliteta, aluminijum, arsen, antifriz...Takođe, kopije parfema sadrže i berilijum i kadmijum, a često i DEHP (Bis(2-etilheksil) ftalat). Kao posledice korišćenja mogu da se jave razni kožni problemi, poput  akni, osipa, očnih infekcija, alergija...

Pročitajte još: Glamur ovog puta dolazi iz Venecije: DOLČE I GABANA predstavili predstojeću modu (FOTO)

Kako da prepoznamo kopiju parfema?

Ukoliko pažljivo pogledamo pakovanje parfema na mnogima možemo da vidimo da li je kopija.

Pakovanje

Većina originala ima celofan i kutiju u kojoj se nalazi parfem. Celofan treba da bude u potpunosti zategnut oko kutije. Na kutiji mora da bude upisano tačno ime parfema, nazim kompanije i lista sastojaka, takođe pri dnu kutije treba da se nađe i bar kod.

Bočica

Ukoliko bočica ima vidljive greške, naprsnuća i ogrebotine mogli biste da pomislite da je u pitanju lažni parfem. Ona takođe treba da ima iste podatke kao i na pakovanju, naziv brenda, ime mirisa i serijske brojeve.

Zatvrač

Proverite izgled čepa odnosno zatvarača bočice,  da li je pravilan, da li ima ukrase i kako su oni urađeni? Na lažnim parfemima čepovima se ne posvećuje mnogo pažnje.

Pročitajte još: GLAMUR U SEPTEMBRU! Deca slavnih krenula u gimnaziju, a školarina je kao stan u Beogradu: Za njih godina košta 76.000 EVRA! (FOTO)

Cevčica spreja

Kod novog parfema cevčica kroz koju treba da prođe parfem je prazna. Novi parfem mora da ima prazan hod. Potrebno je pritisnuti sprejer dva puta, kako bi se napunila cevčica i prsnuli parfem.

Tečnost parfema

Originalna tečnost parfema treba da bude kristalno čista.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas