Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Препознајте ПРИКРИВЕНЕ МАНИПУЛАТОРЕ: Понашање које их одаје

Уз мало пажње ћемо лако препознати манипулативно понашање и решити могући проблем

1707223393_shutterstock_681206938.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Манипулатори користе наше слабости против нас да би нас натерали да делујемо на начине које иначе не бисмо. Често манипулишу својим романтичним партнерима на разне начине.

Проблем је у томе што је лако замислити манипулаторе као зле, али није као да иду у униформи. Па како их можемо уочити? Ево неколико знакова како да их разоктријете.

1) Они су харизматични

Нису сви харизматични људи манипулатори, али већина манипулатора је харизматична. Морају да буду, јер је њихова харизма та која им омогућава да буду толико убедљиви и магнетски привлачни. Људи им управо због тога указују поверење, а они су у стању да га и те како злоупотребе.

2) Користе селективно откривање

Идеја иза селективног откривања је да ће неко пренети само одређене информације. То значи да би вам манипулатор могао рећи који је најкраћи пут од А до Б, али ће занемарити да вам каже да је дрво срушено и да су путеви затворени.

Вешти манипулатори ће глумити наивност, понашајући се као да је разлог зашто вам нису дали све информације тај што их сами нису имали.

3) Пребацују кривицу

Манипулатори знају да су криви за већину патњи кроз које пролазе њихови партнери, па су смислили начине да избегну одговорност за то. Један од најчешћих је да ће пребацити кривицу. Другим речима, ако сумњају да ће их партнер за нешто оптужити, прво ће за то оптужити свог партнера. 

Можда вам дају руту којом заправо не можете да се возите, а затим вас окриве што нисте урадили сопствено истраживање како бисте били сигурни да је пут чист. 

4) Дају мешовите поруке

Манипулатори су мајстори у слању мешовитих порука. Поента неодређених порука је да људи у сваком тренутку нагађају, јер знају да ће им то олакшати манипулацију.

Ове мешовите поруке често се заснивају на брзој променљивости емоција, што доводи до ситуација у којима ће вас у једном тренутку хвалити, а затим проклињати у следећем, поручују са сајта Хацк Спирит.

5) Искоришћавају слабости људи

Манипулатори су стручњаци у откривању слабости људи, а затим у идентификацији начина на које могу да их искористе у сопствене сврхе. Ако знају да се плашите да останете сами, намерно ће вас оставити и вратити се тек када пристанете на њихове захтеве. Ако нисте добри у томе да кажете не, они ће вас притиснути да кажете да на ствари на које не желите да пристанете.

(Сенса)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas