· · Коментари: 0

Промените ове три ствари и смањићете ниво НЕРВОЗЕ И СТРЕСА: Савети психолога уз помоћ којих ће вам живот бити лакши

Данас су скоро сви изложени свакодневном стресу

1661427100_pexels-rodnae-productions-5542968.jpg
Фото: Пеxелс

Живот постаје све бржи, а ниво стреса са којим се суочавамо сваки дан чини се да је све већи. Готово да нема особе која није изложена константној напетости и притиску.

Хроничан стрес негативно може утицати на целокупно здравље, зато је потребно да се потрудимо да га бар умањимо.

Психолог Џениса Шах сматра да на ове три ствари сваки човек треба да обрати пажњу.

Прочитајте још: 3 САВЕТА која вам могу променити живот: Позната Американка открила тајну свог успеха

1. Неред око нас

У недостатку времена, неред постаје део наше свакодневице. Собе су нам претрпане стварима, од којих нам можда и пола не треба. Такође, на радним местима нам се налазе гомиле папира, фасцикли и књига. Константан хаос око нас не утиче добро на наше расположење. Нека истраживања су показала да неред око нас може негативно да се одрази на способност фокусирања и обраде информација. Научници с Принстона сматрају да нам неред свесно или несвесно одвлачи пажњу, што нас чини нервознијима.

2. Емоционални неред

Већина људи потускује емоције, проблеме, нерзјашњене односе и друга осећања. То чини да се осећамо конфузно, преоптерећено и да не можемо да распознамо своја права осећања и расположење. Оно што је кључно што треба да схватите, јесте да је потребно да живите у садашњости. Не брините унапред и не анализирајте превише.

3. Дигитални неред

Дигитални неред може се негативно одразити на нас. Скупљамо датотеке, фотографије, мејлове и документа из страха да ће нам затребати једном. Међутим, временом постајемо само нервознији због тог нереда и гомиле.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.