Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Провели су у браку само ШЕСТ НЕДЕЉА, а она му је остала верна цео живот: Након 68 година сазнала је болну истину о нестанку супруга

Муж јој нестао 6 недеља након венчања, а она га чекала 68 година. Пеги Харис сазнала је болну истину

1670844764_baka-2.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/ЦБС неwс
Oglas

Давне 1944. године, Пеги Харис из Тексаса удала се за свог дечка Билија. У срећном браку уживали су 6 недеља, а онда је Били као пилот регрутован у војску како би се борио у Нормандији.

Прочитајте још: "Желим да будем леп као остала деца и да идем у школу": Потресне речи дечака који болује од ретког генетског поремећаја због ког изгледа ВИШЕСТРУКО СТАРИЈЕ (ВИДЕО)

Пеги је испратила свог супруга очекујући његов повратак. Међутим, никада није добила телеграм, док од њеног вољеног није било ни трага ни гласа. Нико је чак није обавестио шта се са њим дешава. А њено ишчекивање трајало је пуних 68 година.

"Били и ја смо били венчани само шест недеља, али ја сам одлучила да то буде за цео живот", каже Пеги.

Њен супруг никад се није вратио. У почетку се водио као нестао, а затим да је жив и да се враћа кући, а онда је Пеги добила писмо да је убијен и сахрањен. Након тога уследилио је писмо да је сахрањен на новом гробљу, а потом и да то уопште можда и нису његови остаци.

"Писала сам свима и питала за било какве информације о мом супругу. Последњи пут писала сам конгресмену 2005. године. Добила сам одговор да је и даље нестао", присећа се Пеги.

Њихов рођак имао је увид у војничку евиденцију, те га је коначно пронашао. Неколико војника који су се водили како нестали били су сахрањени у Француској, у Нормандији. Управо ту се крила мистерија свих 68 година. Од тог тренутка, Пеги 10 пута годишње шаље цвеће на његов гроб.

"За његов рођендан, годишњицу венчања, Божић и још неке нама важне датуме. Када људи размишљају о крају, схвате да нису прошли кроз овако нешто", каже Пеги, која је иначе последња удовица која обилази ово гробље војника.

Време које она проводи на његовом гробу, за њу је драгоцено, упркос томе што су само 6 недеља провели заједно, док су 60 година развојени. Међутим, право изненађење није уследило када је сазнала да је умро, то је и очекивала, али не и оно што је сазнала касније...

У једном малом нормандијском селу Ла Вант постоји улица Билија Хариса, којом три пута годишње је организована шетња у његову част и то последњих 60 година! Разлог за то јесте пад његовог авиона, који се срушио управо поред овог места, док је он успео да одржава контролу довољну да не погоди село и тако избегне цивилне жртве.

Прочитајте још: Са 10 година имао је 192 килограма, па је смршао 107: Како данас изгледа некада НАЈДЕБЉИ ДЕЧАК НА ПЛАНЕТИ (ФОТО/ВИДЕО)

Његово тело пребачено је на америчко гробље, док га народ сматра херојем и непрестано му доносе цвеће.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas