· · Komentari: 0

Sa 10 godina imao je 192 kilograma, pa je smršao 107: Kako danas izgleda nekada NAJDEBLJI DEČAK NA PLANETI (FOTO/VIDEO)

Arja Permana iz Indonezije sa 10 godina imao je neverovatnih 192 kilograma

1670832746_profimedia-0292885758.jpg
foto: Profimedia

Arja Permana dospeo je u medije širom sveta kao najdeblji dečak na svetu. Svega 8 kilograma delilo ga je da dogura do 200 u desetoj godini života, što je bilo posledica neredovnog sna i velike količine loše hrane.

Posebna strast su mu bile nudle, slatkiši i gazirana pića. Da bi skinuo toliki višak morao je da ide na operaciju želuca, ali je pre intervencije morao da smrša. Lekari su mu prepisali dijetu koja se sastojala samo od voća i povrća i mnogo hodanja i plivanja.

Pročitajte još: "Želim da budem lep kao ostala deca i da idem u školu": Potresne reči dečaka koji boluje od retkog genetskog poremećaja zbog kog izgleda VIŠESTRUKO STARIJE (VIDEO)

Međutim, uspeo je da skine samo devet kilograma. S obzirom da su ga roditelji podržavali u kršenju dijete, lekari su krenuli više ga da motre i nadziru. Arja do tada nije mogao da hoda, ide u školu, čak ni da sedi.

Ali, nakon pojačanog nadzora lekara, kilogrami su krenuli brže da se tope, pa je uspeo da skine još 17 kilograma. Aprila 2017. godine otišao je na operaciju smanjivanja želuca, nakon koje je nastavio da mršavi i redovno vežba.

Pročitajte još: VIŠE OD 50 GODINA nakon što je bila OTETA iz svog doma u Teksasu, ujedinila se sa svojom porodicom! (VIDEO/FOTO)

I dalje je na režimu zdrave ishrane, a porcije hrane koje dnevno pojede znatno su manje nego one koje je pre jeo. Sada može da ide u školu, hoda ili da se igra sa svojim vršnjacima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edy Sophian (@edy_sophian)

Na kraju, uspeo je da skine čak 107 kilograma, a danas se na njegovom meniju uglavnom mogu naći pečena piletina, pirinač, tofu i tempe. On ističe da mu je promena obrasca sna izuzetno pomogla:

- Nekada sam spavao od četiri ujutro i ustao bih u tri popodne. Danas legnem u krevet u 10 uveče i ustajem rano. Nekada sam jeo samo nudle i gazirana pića. Pirinač nisam jeo skoro nikad. Sada sam usvojio zdrave navike u ishrani, a uz to i vežbam. Život mi je potpuno drugačiji - objašnjava Arja.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.