Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам знакова који откривају ЛАЖОВА - Ако сумњате да вас неко обмањује, обратите пажњу на ове ствари

Да бисте открили да вам неко не говори истину, морате пратити говор, али и понашање

1682162004_shutterstock_1871536429.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Психолози верују да се кључ за откривање лажи крије у говору тела и ако пажњу усмеримо на то, можемо открити и најмање лажи.

Ово су неке ствари на које морате обратити пажњу:

1. Пратите паузе

Пауза између речи и реченица је један од најчешћих знакова који открива да неко лаже. Ако особа прави предуге паузе или узима више мањих пауза док говори, вероватно лаже и узима паузе да размисли што ће да каже.

2. Обратите пажњу на трајање емоција

Природне емоције обично не трају више од 5 секунди. Ако нетко има исти израз лица дуже од 5 секунди, вероватно га глуми. Не можемо имати исти израз 10 секунди.

3. Обратите пажњу на редослед

Научници су открили да емоције увек долазе пре речи. Ако особа прво каже ‘љута сам’, а тек онда приметите љути израз лица, вероватно лаже.

4. Проверите искреност емоција

Праве емоције су искрене и није их увек једноставно показати. Емоција је искрена ако се мења цело лице, а не само део. На примјер, ако се особа искрено насмеши, не промене се само усне, него би се требале појавити и боре око очију, а обрве спустити према доле.

5. Обратите пажњу на понављање

Иако је неким људима понекад тешко изразити речима оно што мисле, превише понављања може бити знак да особа лаже. Ако он или она непрестано нешто понављају то значи да покушавају и вас и себе уверити у то.

6. Одговарају истим речима или изразима који су постављени у питању

Избор речи такође пуно говори. Ако особа користи исте оне које су коришћене у питању, не осећа се довољно сигурно и покушава се држати онога што сте ви рекли јер се можда боји да ће рећи превише или открити нешто друго.

7. Покривање лица или уста

Један од најлакших знакова говора тела који можете приметити, а значи да особа лаже је ако прекрива лице или уста док прича, преноси Бригхт Сиде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas