· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Са колико година смо НАЈБОЉИ? Одговор ће вас изненадити

У ком животном добу смо најпродуктивнији?

1631606751_Depositphotos_183095298_xl-2015.jpg

Када смо били основци, марљиво смо обављали све своје обавезе везане за школу, из дана у дан, а уз то, повремено, добијали и "задатке" за помоћ у кући. Веома смо били продуктивни, што се брзо и видело, са првим оценама и успесима. Ни као тинејџери нисмо губили на продуктивности, напротив, обавеза је било све више и више, што је захтевало додатну ангажованост око њиховог завршавања.

Прочитајте још: Да ли сте спремни за НАРАНЏАСТУ? Марија Егеља је носи на ефектан ачин (ФОТО)

Чини нам се да смо током факултетских дана били на врхунцу продуктивности, о чему су сведочиле исписане странице индекса. Онда је дошло запослење. Тек тада смо се осећали ефикасно, са жаром обављајући најразличитије послове.

Пензија је донела други темпо живота, међутим, ни тада нисмо стајали у месту, већ смо вредно радили по кући, повремено и на себи, и бринули о породици, нарочито млађим нараштајима. Но, када би начас застали и ухватили ваздух, у једном од ових животних поглавља, можда бисмо се запитали у ком добу смо најпродуктивнији.

Прочитајте још: Десет најбољих ПОЗА за ФОТОГРАФИСАЊЕ У ПАРУ! Када имате разлику у висини, ево како да станете! (ФОТО/ВИДЕО)

Одговор нам даје Иванка Новаковић, психолог, бизнис "коуч" и консултант:

- Мислим да у данашњем времену за ову тему не постоји правило. Некада можемо бити изразито продуктивни, али да квалитет те продуктивности буде упитан. Сматрам да је право питање како наћи тачку у којој смо истовремно изузетно продуктивни, а са највишим квалитетом. То често може да буде и у познијим годинама, на шта утичу:

  • степен заинтересованости за оно што радимо и мотив због кога то чинимо;
  • искуство, знање и вештине, дакле постигнута зрелост у датој области;
  • време које имамо на располагању да се нечему посветимо.

Понекад смо, супротно логици, у млађем добу мање продуктивни иако би се због већег капацитета кондиције могло закључити да би тада требало да будемо највише. То је зато што у млађем добу имамо много других обавеза које нам одузимају време и енергију - формирање породице, бављење децом, више се дружимо са пријатељима...

Прочитајте још: ПЕТ НАВИКА жена које су УВЕК атрактивне!

Зрело доба живота, у коме су сва три горе наведена фактора присутна, може да буде баш оно најпродуктивније доба.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.