Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУТИНА

Испуњен живот има само једну реч: РУТИНА! Ево ЗАШТО је важна и које БОЛЕСТИ спречава

Чим осећамо незадовољство значи да наш живот није организован око ствари које су важне и то најсигурнији пут у депресију.

1597655000_Depositphotos_20202025_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Људи су, у суштини, бића рутине, спокојна и задовољна када им све иде по плану. Али, како је са вирусом корона готово сваки план постао обесмишљен, читава планета је у трену остала без компаса који нас је још до јуче чврсто усмеравао ка познатом.

Прочитајте још: Имамо ИДЕАЛНО место за летовање, СВЕ УКЉУЧЕНО, а уз један УСЛОВ - добијате ПОПУСТ (ФОТО)

Психолог Иванка Новаковић Фото: приватна архива

Тако смо се нашли пред великим испитом, на ком треба да покажемо колико смо прилагодљиви и организовани.

Прочитајте још: Какав је ваш РУКОПИС? Изглед СЛОВА открива пуно о ЧОВЕКУ

Није ковид 19, међутим, једини испит пред који је стављена наша организација дана, јер се свакодневно сусрећемо са мноштвом мањих, током којих се пале аларми.

Успоставите равнотежу тако што ћете себи поставити кључно питање

Како избећи "губљење" у нежељеној, новонасталој ситуацији и осећај да нам ствари измичу контроли?

- Прва тачка успостављања равнотеже је да дамо себи простора, побринемо се за себе, а то значи да се осамимо накратко, сагледамо како се осећамо, шта се тачно споља променило, шта нам је важно, шта то захтева од нас у погледу промене приоритета и организације - каже Иванка Новаковић, психолог.

Каква особа желим да изађем из ситуације?

Прочитајте још: Савети МУДРАЦА: О овим стварима из свог живота НЕ ТРЕБА ПРИЧАТИ

Корисно је поставити себи и питање: "Као каква особа желим да изађем из ове ситуације?" Одговор на то може учинити чуда за нашу мотивацију да у новонасталим ситуацијама пронађемо сјајна решења!

Организујте свој живот, утврдите рутину Фото: Депозит

На питање да ли постоји "формула" за планирање која се показала најкориснијом за највећи проценат људи, Новаковићева каже:

Пратите четири смернице за рутину

- Формуле нема, сви смо јединке за себе. Међутим, постоје смернице:

Прочитајте још: ШОКАНТАН ЗАКЉУЧАК: Ако ДЕТЕ много борави у кући имаће ВЕЛИКИ здравствени ПРОБЛЕМ

  1. Запитајте се шта вам је у животу важно и шта у оквиру тих области желите да постигнете, а затим направите план активности који то подржава.
  2. Оставите довољно слободног времена (бар 30 одсто) за потпуно неструктурисане периоде и тада радите шта вам се ради у том тренутку. Тако ћете доћи у контакт са својом новом инспирацијом, креативношћу, растом и развојем.
  3. Проверите да ли у вашем распореду има довољно физичке активности, да ли планирате време за оброке и имате ли довољно времена за сан и одмор.
  4. Запитајте се с времена на време да ли сте задовољни и испуњени. Ако вам се одговор не свиђа, пођите од питања бр. 1 - шта вам је важно у животу и да ли томе посвећујете довољно времена, енергије и пажње.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas