Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САМО ПОСЕБНИ ИМАЈУ ОВУ ОСОБИНУ: Потцењена и скрајнута људска врлина открива да сте геније

Један од главних показатеља интелигенције јесте особина коју многи у последње време потцењују и занемарују. Можете бити паметни у школи и на послу, добри у дебатама, али то није интелигенција. Памет је повезана са другом особином.

1716107994_shutterstock_2247523859.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

У свету замршених односа и изокренутих вредности, многе позитивне људске особине личности су скрајнуте на маргину. А међу њима су љубазност, доброта, саосећање. Људи сматрају љубазност квалитетом који људе чини добрим пријатељима, пажљивим и нежним итд. И нажалост, мали број људи ту особину повезује са нивоом интелигенције. А све су то погрешне представе! Многи људи погрешно сматрају да је љубазност знак слабости и глупости. Они не верују да је могуће бити и добар и паметан у исто време и зато се у великој мери варају. У друштву постоји неколико погрешних схватања о љубазности. Неки од њих тврде да је љубазну особу лако искористити, да не може да узврати манипулаторима, да се плаши да каже "не", да се слаже са свима око себе и да није у стању да критикује. Али све је то далеко од истине. Љубазни људи заправо имају висок ниво емпатије и одлично виде када је неко лош. Они брзо идентификују нарцисте или манипулаторе и покушавају да се држе даље од токсичног друштва. Осим тога, они имају своје мишљење засновано на правим информацијама и не плаше да га поделе са другима, чинећи то веома паметно.

Љубазност је облик интелигенције

Помислите на најљубазније и најнесебичније људе које познајете. Сигурни смо да их све одликују отворени ум и спремност да стално уче нешто ново, а то их чини више него само флексибилним. Интелигенција и љубазност иду руку под руку. Што је човек љубазнији, то је паметнији. Постоји древни стереотип да су високо интелигентне особе себичне, неспособне да успоставе емоционалне везе са другим људима. Међутим, истраживања су показала да то уопште није правило. Заправо, чини се да постоји директна корелација између интелигенције и саосећања. "Паметна глава и љубазно срце су увек експлозивна мешавина. А ако им додате компетентан говор или писање, добићете нешто посебно”, рекао је једном Нелсон Мандела.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas