Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сандо, сенвич који Јапанци ОБОЖАВАЈУ! Купује се на сваком ћошку и сигурно сте га бар некад пробали (ФОТО)

Има га свуда. Овај сендвич, направљен од белог исеченог хлеба и пуњен слатким или сланим састојцима, један је од најпопуларнијих производа у јапанским конбинијима, практичним и карактеристичним јапанским продавницама које раде 24 сата дневно

1655375619_____________________________________________________________________________05500080005464.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Међутим, иако сандо сада носи ауру јапанске оригиналности, његова историја је уско повезана са западним присуством, посебно португалским и холандским, на јапанском тлу. У ствари, јапанска реч за хлеб, "пан" потиче од португалске речи пао.

Прочитајте још: Укус који ће вас РАСПАМЕТИТИ! Рецепт за домаћи сладолед од ЛАВАНДЕ и ЧАЈА

Сандос, како се у Јапану зову сендвичи, може се наћи у делу јапанске хране познатом као јошоку кухиња. Јошоку (буквално „западна храна”) се појавио током и након Меиџи периода на прелазу векова, који је означио крај феудалног друштва и започео еру вестернизације у Јапану.

1850-их, западни ресторани су припремали класичне сендвиче и кафу за странце који живе у Јокохами, Токију, Осаки и Кобеу. Деценијама касније, локално становништво стекло је укус за сендвиче, о чему сведоче прве бенто кутије сендвича продате 1899. на станици Одавара у Канагави.

Прочитајте још: Пет тајних врата КОЈА НЕ СМЕЈУ БИТИ ОТВОРЕНА! Грађевине које крију проклетства и данас стоје (ФОТО)

Данас се сендвичи могу наћи широм земље, са сланим или слатким филовима, који су класични и истински јапански. Постоје различите врсте сандоса: слатки у којима је сезонско воће деликатно исечено по дужини на врх шлага или слано као што је чувени тамаго сандо или сендвич са салатом од јаја.

Било да су слатки или слани, сви сандоси имају једну заједничку ствар: њихову уредну, савршено геометријску презентацију, која их чини геометријским и укусним делима јестиве уметности.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas