· · Коментари: 0

Сањате КОШМАРЕ? Научници открили које значење заправо имају најружнији снови

Погледајте шта значе кошмари који вас муче

1679347395_kosmari.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Ноћним морама се не треба оптерећивати јер се тако само потенцира њихово појављивање, али у даљем тексту можете открити шта заправо значи сањати одређене снове.

Узрок ноћних мора не мора увек бити страх, односно чешће су то друге емоције: међу осталима, кривица, туга, гађење или збуњеност.

Како би барем делимично разјаснили шта се крије иза тих несвесних симбола, аналитичарка снова Лаури Квин Ловенберг анализирала је управо оно на које се људи најчешће жале.

Сахрана неког вољеног

Смрт је за мозак оног који сања, симбол промена и завршетака. Ако сањате о смрти, запитајте се што се у вашем животу мења или завршава. Онај ко умире у сну најчешће представља један део ваше личности, неку особину која вам је заједничка. Сахрана је добар знак – отпуштања и помирења како бисте могли кренути даље.

Снови о срамоћењу себе

Било да су то снови о испиту који падате, пројекту на којем сте се осрамотили или нешто слично повезани су са стресом у послу или ономе што мислите да се од вас очекује. Падање на испиту је чест сан, а након њега се треба запитати ко или шта тестира ваше стрпљење.

Инцестуозни снови

Снови љубавне тематике у којима се актери претворе у неког из ваше породице често нас као ноћне море ужасавају, али секс у сновима нема исто значење као у стварности. У сну он означава спајање, повезаност и више се односи на психичко зближавање које вам је потребно или вам недостаје. Такође, могу означавати тежњу да поседујемо неку особину онога ко се у таквом сну појављује, јер је сами немамо.

Снови о изгубљености

Места и путеви на којима се изгубимо у сновима симболизују где се налазимо у нашим срцима или мозгу. Такав сан симбол је неодлучности у стварном животу, неспособности доношења одлуке или придржавања исте.

Снови о падању

Овакви снови су одувек једни од најчешћих за све људе, а они индицирају да постоји нешто у будном животу што вас “вуче према дну”. Овај је сан чест код оболелих од депресије, а може бити и знак упозорења психички тешког раздобља на које се треба припремити како би се спречио пад.

Снови о заборављању нечега

Ова врста снова најчешће се јавља људима који су преоптерећени бригама. То је упозорење човеку у будном животу да је на ивици и да треба да прераспореди приоритете и прихвати чињеницу да не може или не стиже све. Порука овог сна је – олакшај себи, преноси "Србија Данас".

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.