· · Коментари: 0
ШТЕДЊА

Поштуј правило "50-30-20" и увек ћеш имати НОВЦА

Разумно трошење новца кључ је постизања оптималне финанцијске ситуације.

1604324337_Depositphotos_24559615_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Волимо чути користан савет, а кад је новац у питању ко је бољи извор од људи који су сами зарадили милионе.
Ово су неки од савета.

1. Заборави на кредитне картице

Веза на даљину посебно је успешна ако је са друге стране твоја банковна картица. У студији објављеној у једном америчком часопису, истраживачи су открили да купци троше и до 100 посто више приликом плаћања кредитном картицом - а чак су били спремни платити и двоструко више за неке артикле од купаца који су плаћали готовином.

Прочитајте још: Како НАЈЛАКШЕ УШТЕДЕТИ НОВАЦ: Савети који могу да вам помогну

2. Прати трошкове

Праћење напретка може да повећа твоју мотивацију и одговорност док штедиш. Ово правило је са својим запосленима поделио један од најбогатијих људи на свету - Бил Гејтс.

Можете постићи невероватан напредак ако поставите јасан циљ и пронађете меру која ће вас водити према том циљу

3. Буди себи прва инвестиција

Фото: Депозит

Нема сумње да је правилно улагање новца кључно за брзо акумулирање богатства, но, према Такеру Х., који је милионер постао са само 22 године, прва (и најважнија!) инвестиција је она у самога себе.

Прочитајте још: Девојчици (5) украли 43.000 динара, а онда су је позвали из ФЕРАРИЈА (ФОТО/ВИДЕО) 

- Увек се информишите о новостима у пољу у којем желите напредовати.  

Нико не може да вам одузме оно што имате у себи, а сви имају потенцијал који још нису искористили

4. Поштуј правило 50-30-20

Заборави на компликовано финансирање или неугодно стезање каиша. Тајна штедње могла би се свести на три једноставна броја. Кајл Тејлор је за неколико година зарадио милионе захваљујући правилу "50-30-20 посто". Користећи ову формулу одвојио је 50 посто новца који је сачувао за уштеђевину за свакодневне потрепштина попут станарине и намирница, 30 посто за куповину животног стила попут нове гардеробе и 20 посто за забавне активности као што су концерти, путовања, изласци.

Прочитајте још: Примените принцип за ШТЕДЊУ НОВЦА ИЗ 1904. ГОДИНЕ: Ево шта он подразумева

5. Троши на оно што волиш

Фото: Депозит
С времена на време треба се наградити за рад и труд

Чак и када остварите већу добит, кључ успешног наставка пословања јесте да се не одамо непотребним трошковима. Ово не значи да би требало да постанемо шкртице, али би требали да одустанемо од сваке непотребне куповине. 

Троши новац на своју страст, а не на смеће

6. Не позајмљуј новац познаницима

Некоме од пријатеља или родбине је потребна позајмица и тебе је питао за помоћ! Ако то не учиниш може да дође до напетости, а са друге стране можда никада нећеш добити свој новац назад. 

Прочитајте још: Ови хороскопски знаци су НАЈВЕЋЕ ШТЕДИШЕ, да ли сте ви међу њима?

Ако ипак одлучиш да позајмиш новац кључно је да одредиш рок до којег га је потребно вратити.

- Изгубићете и пријатеље и новац, а нисте банка - поручује Дејвид Б.

7. Не одустај

Можда звучи попут досадног клишеа, али то је тип размишљања који ће да те држи изнад воде у кризним ситуацијама.

- Без обзира на то што се догодило, без обзира на то колико пута не успете све док устанете и покушате поново нисте изгубили - напомиње Бах.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.