Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам моћних ПОРУКА које ће вам помоћи уколико сте разочарани: Скините ТЕРЕТ прошлости и беса

Ослободите се терета прошлости, туге и незадовољства!

1673275975_profimedia-0167886953.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Неуспеси и лоше процене су често саставни део живота. Могуће је да у разним односима доживимо разочарање, схватимо да особа којусмо волели није баш таква као што се представљала; могуће је да неке активности неће кренути по плану, да ћемо бити разочарани што нисмо успели, али овде је важно да променимоперспективу. Уколико се у вашем животу појави било какво разочарање, подсетите себе да у свему црном постоји и нешто бело. Освестите да је ово животни изазов и лекција коју сте можда требали да прођете, а да сте сада јачи, сигурнији и свеснији шта и кога желите у свом животу.

Ако су вас у животу разочарали, прочитајте следећих седам моћних порука:

Терет прошлости је претежак да бисте га носили на себи

 Ако у својој глави изнова премотавати филм негативног догађаја и разочарања, долази до сталног таложења негативних емоција и губитка енергије. Уместо да се фокусирате на проблем, донесите одлуку да се ослободите негативних емоција и фокусирате се на све оно позитивно што будућност носи. У почетку може бити тешко, али када научите како то да радите, осећаћете се лакше и слободније.

Понекад се добре ствари не дешавају, што отвара пут за најбоље

 Много је лакше кривити себе за ствари које нису ишле по плану, али је боље схватити да неке ствари једноставно не би требало да се догоде. У ствари, губитак нечега отвара нам врата нових могућности, зато држите прст на пулсу живота и увек запамтите да вас у будућности чека нешто лепо и велико.

Када у себи носите љутњу, бес и мржњу, то је као да сами испијате отров и надате се да ће друга особа бити отрована

 Без обзира колико је понекад тешко смирити свој бес, важно је запамтити да, носећи терет огорчености и беса, наносите штету само себи. Опраштање и заборав су лековите опције које могу помоћи да наставите даље.
Понекад морате да направите корак уназад, дубоко удахнете и подсетите се ко сте и ко желите да будете - Многи неуспеси у животу почињу жељом да се оправдају очекивања других људи. Када вам живот пружи лимун, одмакните се, смирите се и будите свесни где сте. Да ли идете у правом смеру да постигнете своје циљеве, да ли ће вам овај пут дати прилику да постанете особа каква желите да будете? Будите искрнеи према себи и освестите важне ствари о властитом животу.

Прочитајте још: Љубавни хороскоп за јануар 2023: Спремите се за време плакања и СУЗА , један знак може да остане у другом стању

Врло често људи обезвређујеју себе и прецењују друге

 Немогуће је да свима удовољите и да у очима сваке особе будете савршени. Не поредите себе стално са другима, са пријатељима, члановима породице, колегама... Поредите се само сами са собом, трудите се да будете бољи него јуче, а сутра још бољи него сада.

Не трошите речи на оне који их не заслужују. Понекад је најгласнији одговор тишина

Једно од најбољих решења за избегавање разочарања је елиминисање негативних људи и њиховог утицаја на ваш живот. Нема смисла покушавати да промените другу особу или утичете на њене ставове. Много је боље да уложите своје време и енергију у изградњу односа са људима који вас подржавају и инспиришу.

Никад није касно за постављање нових циљева и велике снове 

И коначно, када живот не иде својим током, запамтите да је једина права грешка у животу одустати и престати да живите пуним плућима. Није важно ко сте или у којој сте фази живота. Никад није касно за постављање нових циљева и велике снове, где год да воде.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas