Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам природних начина да се заштитите од КОМАРАЦА: Ефикасне методе које вам могу помоћи да уживате у лету

Испробајте природне методе да отерате комарце

1687459286_profimedia-0001338476.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Не заборавите да комбинујете више стратегија за најбоље резултате и уживате у животном простору без комараца током топлијих месеци.

Комарци су већ почели да нападају, јер су најактивнији током летњих месеци. Како се природно отарасити комараца? Иако на тржишту постоје различити препарати против комараца на бази хемикалија, многи људи преферирају природне алтернативе због забринутости за здравље и животну средину. Ево неколико ефикасних метода које ће вам помоћи да отерате комарце из вашег дома!

1. Одржавајте спољашњост дома

Уверите се да је ваш дом правилно запечац́ен како бисте спречили улазак комараца. Поправите све пукотине или празнине на прозорима, вратима и зидовима.

Поред тога, уверите се да су ваши кровни олуци чисти и да правилно функционишу како бисте избегли накупљање воде.

2. Направите природни спреј против комараца

Многа есенцијална уља су позната по својим својствима одбијања комараца. Уље цитронеле је популаран избор, јер омета њихову способност да лоцирају "мете". Остала ефикасна уља укључују лимунску траву, еукалиптус, лаванду, нану и уље чајевца. Разблажите ова уља основним уљем, као што је кокосово уље, и нанесите их на кожу или их користите у дифузорима око куц́е. 

Можете направити сопствени природни спреј против комараца од састојака попут сирц́ета, хамамелиса и етеричних уља. Комбинујте ове састојке у бочици са распршивачем и нанесите их на изложену кожу када проводите време на отвореном.

3. Избегавајте врхунац активности комараца

Комарци су најактивнији током зоре и сумрака. Ако је могуц́е, ограничите своје активности на отвореном током овог времена како бисте се заштитили од комараца. Када изађете напоље, носите дуге рукаве, дугачке панталоне и чарапе да бисте смањили изложеност коже.

4. Спречите комарце да се размножавају у вашем дому

Одржавање чистоц́е вашег дома и околине може обесхрабрити комарце да се размножавају. Редовно косите травњак, шишајте грмље и уклањајте лишц́е или остатке који се могу накупити у вашем дворишту. Комарци више воле засењена подручја, тако да осигуравање доброг протока ваздуха и продирања сунчеве светлости може помоц́и да их одврати.

5. Ставите мреже против комараца

Ако живите у подручју у којем су изузетно бројни, знајте да комарци могу да уђу у ваш дом кроз отворене прозоре и врата.

Инсталирање прозорских паравана са малим мрежама може спречити њихов улазак, а да и даље омогуц́ава циркулацију свежег ваздуха. Обавезно поправите све оштец́ене мреже како бисте били сигурни да су ефикасне.

6. Уклоните стајаћу воду

Комарци се размножавају у стајаћој води, тако да је елиминисање свих извора стајаће воде око вашег дома кључно. Испразните и очистите кадице за птице, саксије за цвеће, олуке и све друге посуде које могу да сакупљају воду. На тај начин ћете елиминисати потенцијална места за размножавање комараца.

7. Купите или посадите биљке које терају комарце

Одређене биљке на природан начин одбијају комарце, а то су биљке попут лимунове траве, цитронеле, босиљка, лаванде, рузмарина и нане око вашег дома може помоћи у одврацћању комараца. Ове биљке испуштају мирисе које комарци сматрају непријатним, спречавајући их да уђу у ваш животни простор.

Не морате да их посадите из семена и чекате да израсту, ове биљке могу се пронаћи на свакој пијаци, а коштају око 150 динара за пуну саксију!

Ове природне методе за уклањање комараца помоћи ће вам да се отарасите досадних "зујалица" без коришћења хемијских средстава. Не заборавите да комбинујете више стратегија за најбоље резултате и уживате у животном простору без комараца током топлијих месеци!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas