Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИК ЗА ТЕСНУ ОБУЋУ: Избегните појаву жуљева уз помоћ смрзнутих балона

Послушајте савете који вам могу поомоћи да разгазите тесну обућу

1712927615_Foto-Shutterstock-cipele.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Пролећна обућа често захтева да је носите на босу ногу или танку чарапу. То уме да изазове жуљеве и нелагоду, зато послушајте савете или испробајте једноставан трик са балоном који може да вам помогне.

Ципеле које носите током пролећа умеју да буду веома неудобне, нарочито ако захтевају да их обујете на босу ногу или на свилену чарапу. Ако сте ове године купили нове балетанке или елегантне ципеле, чека вас изазов, јер је потребно време да би вам у њима постало заиста удобно. Током првих неколико ношења могу да се јаве жуљеви или плихови на стопалима. Међутим, уз неколико једноставних трикова, можете да учините да ваше нове ципеле буду удобне од самог почетка.

Купите праву величину

Иако се чини очигледним, многи праве грешку и купују ципеле које нису одговарајуће величине. Да бисте то спречили, купујте ципеле у поподневним и вечерњим часовима, када су вам стопала већа него ујутру. Ако вам ноге често отичу, размислите чак и о томе да купите ципеле које су за пола броја веће.

Размислите о материјалу

Одаберите ципеле направљене од мекшег и флексибилнијег материјала који ће се брже прилагодити облику вашег стопала. Кожне ципеле су често бољи избор од синтетичких материјала, јер се кожа природно прилагођава стопалу.

Користите анатомске улошке

Анатомски улошци могу да убрзају процес прилагођавања стопала на нове ципеле. Купите их у специјализованој продавници, по својој мери, како бисте избегли жуљеве и нелагодност.

Испробајте трик са смрзнутим балонима

Напуните два мања балона водом, ставите их у ципеле, а онда све заједно у замрзивач. Вода ће се проширити док се смрзава, истезајући ципеле. Када се вода потпуно смрзне, извадите ципеле и пустите да се вода отопи пре него што их пробате.

Користите силиконске јастучиће

Силиконски јастучићи могу да буду одлична заштита од жуљања. Ставите их на места на којима вас ципеле најчешће жуљају, као што су пете или прсти.

Носите дебеле чарапе

Ако имате осећај да су вам ципеле помало тесне или исувише круте, обујте их код куће на обичне, дебље чарапе. То може да помогне да их растегнете и изгегнете трење које доводи до жуљева и бола.

(Лепа&Срећна)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas