Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"У ЖИВОТУ ИМАТЕ ДВА ИЗБОРА: БИТИ ОГОРЧЕН ИЛИ БИТИ БОЉИ!": 11 моћних савета Ника Вујичића који мењају живот ИЗ КОРЕНА

''Изазови постоје да би нас ојачали, не да би нас прегазили''

1678605060_Nik-NASLOVNA.png
Пхото: Инстаграм принтсцреен/ ницквујициц
Oglas

Пут Ника Вујичића до чувеног мотивационог говорника, и веома вољене светске јавне личности, није био нимало лак. Већ на самом рођењу суочио се са великим препрекама. Наиме, због ретког обољења тетра-амелије нема руке и ноге, али тога није спречило да поруши све границе које су му наметнуте, суочи се са велики страховима и почне да живи свој сан.
Многи га сматрају чудом од човека, због свих постигнућа - пропутовао је многе земље, одржао стотине предавања, завршио факултет, написао две књиге. Али, својим највећим успехом сматра што поред себе има предивну супругу и што се остварио у улози оца. У свакој прилици истиче да без њене безусловне подршке, посебно у најтежим монентима, не би могао да постигне све што је успео.

Доносимо вам 11 моћних савета Ника Вујичића који ће вам умногоме променити поглед на живот!

1. Захвалан сам што сам жив, иако сам мислио да мој живот неће бити вредан живљења. Никад не знаш шта све Бог може учинити с твојим сломљеним деловима, док му их не предаш.

2. У животу имате два избора: бити огорчен или бити бољи. Одаберите да будете бољи, не горчи. Никада нисам срео огорчену особу која је била срећна. Нити срећну која је била огорчена.

3. Шта ви мислите да треба да изаберем: да будем љут на Бога због онога што немам или да му будем захвалан за оно што имам? На мојим семинарима људи ми говоре како баш они не могу. Како су престари, премлади, предебели, премршави, како имају превише диплома, недовољно диплома, како немају новаца, како немају времена. Углавном, увек имају изговор зашто не могу! Да се разумемо и ја сам био такав! Ствари су се промениле од оног момента када сам почео тражити начин како бих могао уместо тражења изговора зашто не могу.

4. Страх је већи хендикеп него немати руке и ноге. Дуго времена нисам био спреман да се суочим да оно што заиста није у реду са мном није моје тело, већ ограничења која сам постављао себи, као и моја ограничена верзија животних могућности.

5. Можда немам руке којима бих могао да држим руке своје жене, али да бих држао њено срце, ни не требају ми руке. Њено срце је оно што желим да држим.

6. У чему је поента бити потпун споља, али празан изнутра? Запамтите – акција изазива реакцију. Када сте у искушењу да напустите своје снове, натерајте себе да покушате још само један дан, једну недељу, још један месец, још једну годину… Бићете изненађени оним што се дешава када константно одбијате да одустанете.

7. Ако се стално присећате старих рана, тиме дајете моћ и контролу ономе ко вас је повредио, али ако му опростите, тиме пресецате сваку везу с њим. Тада он више не може имати никакве везе са вама. Немојте мислити да је праштање нека услуга људима којима сте опростили, вец то учините због себе.

8. Све што би урадио за себе самог, уради и за друге људе. Ако би мали чин саосећања постао твоја свакодневна навика, осећао би се јачим и ослобођеним од бола и разочарања. Не треба очекивати корист од великодушних дела, али добра дела те могу довести до изненађујућих награда.

9. Неки људи уместо да преузму одговорност, радије криве све друге око себе за оно што им се догађа. Ако вам живот додели погрешну карту и поремети планове, можете за то кривити Бога, свемир,своје родитеље или безобразно дете које вам је у трећем разреду основне школе украло сендвич. Све то вам неће нимало помоћи. Једини начин је да завладате промењеним околностима и следите своју стазу.
10. Синдром „Био бих срећан када бих имао то и то“ је масовна обмана. Ако тражите срећу у материјалним стварима, никада је нећете имати довољно. Прво погледајте око себе, па онда погледајте изнутра.

11. Изазови постоје да би нас ојачали, а не да би нас прегазили.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas