· · Коментари: 0
добро је знати

Уколико видите таласе у облику коцке, сместа изађите из воде! Савети који вам могу спасити живот! (ВИДЕО)

Живот није тако мрачан и опасан као што би вести желели да мислите. Међутим, када се догоди катастрофа, добро је да будете спремни.

1624182524_coast-guard-2043570_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Послушајте ових 15 савета и будите спремни ако се нека од ових ситуација обистини, јер  бисте могли некоме да спасете живот.

1. Прати пса!

Ако вам службени (обучен пас полиције или службе за спасавање и слично) пас икад приђе без власника, следите га и учините то брзо јер потенцијално можете спасити нечији живот.

Уколико видите таласе у облику коцке, бежите главом без обзира из воде.

2. Мирис рибе

Ако ваша кућа без икаквог разлога мирише на рибу, 9 пута од 10 то значи да постоји електрични пожар у кући.

3. Број за хитне случајеве

Ако сте у страној земљи и требате да позовете помоћ, али не знате број за хитне случајеве, назовите 1 1 2. То је међународни број за хитне случајеве и аутоматски ће вас повезати са најближом линијом за помоћ.

Прочитајте још: "Открио сам да ми је син у ствари ујак!": Невероватна исповест мушкарца од које ће вас заболети глава! (ВИДЕО)

4. Торнадо

Ако торнадо изгледа као да се не креће, заправо се креће према вама.

5. Праћење

Ако се икада осећате као да неко прати ваш аутомобил, направите четири десна скретања и на крају ћете направити круг. Ако су и даље иза вас, то значи да вас прате. Не возите кући, већ само позовите полицију и одвезите се до полицијске станице.

Не вадите нож из убодне ране, јер он делује као чеп и помаже вам да не искрварите.

6. ДНК

Ако неко икада покуша да вас зграби, огребите их. Њихова ДНК ће сада бити под вашим ноктима.

7. Цурење гаса

Ако се икад пробудите усред ноћи са мирисом гаса, НЕ палите светло. Искра прекидача за светло би могла да дигне у ваздух целу кућу.

8. Осиње гнездо

Ако случајно узнемирите гнездо осе, немојте трчати у воду у близини. Сачекаће да се поново појавите на површини и наставили да вас убадају. Само трчите брзо и колико год можете, јер ће на крају престати да вас прате.

Прочитајте још: Не, нико не верује на шта личи ова ЛЕПОТИЦА, када скине све са себе! "Па ти се претвараш у РУГОБУ, али буквално"! (ФОТО/ВИДЕО)

9. Лавина

Ако се икада нађете закопани у лавини, пљуните. Ваша пљувачка ће пратити гравитацију и једноставно можете копати у супротном смеру.

10. Смртоносни таласи

Ако икада видите таласе у облику квадрата у океану, одмах изађите из воде. У питању су моћне струје које вас у тренутку могу одвући испод воде и убити.

11. Боја очију

Сви мрзе црвене очи на фотографијама. Али ако ваше зенице на слици имају белу боју, то би могао бити знак да нешто озбиљно није у реду са вашим очима, попут катаракте, проблема са мрежњачом или чак рака очију.

12. Убод ножа

Уколико је неко избоден ножем, не вадите га из ране. Делује као чеп у рупи и спречава губитак крви. Притиснути рану и позвати полицију и хитну помоћ.

13. Сусрет са вуковима

Вукови ће вас напасти само ако вас могу застрашити да побегнете од њих. Останите мирни, немојте да бежите. Делује застрашујуће, али ће ваш став натерати вукове да се повуку.

14. Отмица

Ако вам икада отму аутомобил и кажу вам да возите, слупајте аутомобил на оближњем путу или раскрсници. Отмичари највероватније неће бити везани појасевима. Дакле, када слупате аутомобил, они ће се повредити и можете искористити ову прилику да изађете из аутомобила и трчите по помоћ.

15. Статистика

Већина смртних случајева у вожњи у пијаном стању догађа се суботом између 1:00 и 3:00 ујутру. Избегавајте путеве у то доба.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.