Oglas
· · Komentari: 0
dobro je znati

Ukoliko vidite talase u obliku kocke, smesta izađite iz vode! Saveti koji vam mogu spasiti život! (VIDEO)

Život nije tako mračan i opasan kao što bi vesti želeli da mislite. Međutim, kada se dogodi katastrofa, dobro je da budete spremni.

1624182524_coast-guard-2043570_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Poslušajte ovih 15 saveta i budite spremni ako se neka od ovih situacija obistini, jer  biste mogli nekome da spasete život.

1. Prati psa!

Ako vam službeni (obučen pas policije ili službe za spasavanje i slično) pas ikad priđe bez vlasnika, sledite ga i učinite to brzo jer potencijalno možete spasiti nečiji život.

Ukoliko vidite talase u obliku kocke, bežite glavom bez obzira iz vode.

2. Miris ribe

Ako vaša kuća bez ikakvog razloga miriše na ribu, 9 puta od 10 to znači da postoji električni požar u kući.

3. Broj za hitne slučajeve

Ako ste u stranoj zemlji i trebate da pozovete pomoć, ali ne znate broj za hitne slučajeve, nazovite 1 1 2. To je međunarodni broj za hitne slučajeve i automatski će vas povezati sa najbližom linijom za pomoć.

Pročitajte još: "Otkrio sam da mi je sin u stvari ujak!": Neverovatna ispovest muškarca od koje će vas zaboleti glava! (VIDEO)

4. Tornado

Ako tornado izgleda kao da se ne kreće, zapravo se kreće prema vama.

5. Praćenje

Ako se ikada osećate kao da neko prati vaš automobil, napravite četiri desna skretanja i na kraju ćete napraviti krug. Ako su i dalje iza vas, to znači da vas prate. Ne vozite kući, već samo pozovite policiju i odvezite se do policijske stanice.

Ne vadite nož iz ubodne rane, jer on deluje kao čep i pomaže vam da ne iskrvarite.

6. DNK

Ako neko ikada pokuša da vas zgrabi, ogrebite ih. NJihova DNK će sada biti pod vašim noktima.

7. Curenje gasa

Ako se ikad probudite usred noći sa mirisom gasa, NE palite svetlo. Iskra prekidača za svetlo bi mogla da digne u vazduh celu kuću.

8. Osinje gnezdo

Ako slučajno uznemirite gnezdo ose, nemojte trčati u vodu u blizini. Sačekaće da se ponovo pojavite na površini i nastavili da vas ubadaju. Samo trčite brzo i koliko god možete, jer će na kraju prestati da vas prate.

Pročitajte još: Ne, niko ne veruje na šta liči ova LEPOTICA, kada skine sve sa sebe! "Pa ti se pretvaraš u RUGOBU, ali bukvalno"! (FOTO/VIDEO)

9. Lavina

Ako se ikada nađete zakopani u lavini, pljunite. Vaša pljuvačka će pratiti gravitaciju i jednostavno možete kopati u suprotnom smeru.

10. Smrtonosni talasi

Ako ikada vidite talase u obliku kvadrata u okeanu, odmah izađite iz vode. U pitanju su moćne struje koje vas u trenutku mogu odvući ispod vode i ubiti.

11. Boja očiju

Svi mrze crvene oči na fotografijama. Ali ako vaše zenice na slici imaju belu boju, to bi mogao biti znak da nešto ozbiljno nije u redu sa vašim očima, poput katarakte, problema sa mrežnjačom ili čak raka očiju.

12. Ubod noža

Ukoliko je neko izboden nožem, ne vadite ga iz rane. Deluje kao čep u rupi i sprečava gubitak krvi. Pritisnuti ranu i pozvati policiju i hitnu pomoć.

13. Susret sa vukovima

Vukovi će vas napasti samo ako vas mogu zastrašiti da pobegnete od njih. Ostanite mirni, nemojte da bežite. Deluje zastrašujuće, ali će vaš stav naterati vukove da se povuku.

14. Otmica

Ako vam ikada otmu automobil i kažu vam da vozite, slupajte automobil na obližnjem putu ili raskrsnici. Otmičari najverovatnije neće biti vezani pojasevima. Dakle, kada slupate automobil, oni će se povrediti i možete iskoristiti ovu priliku da izađete iz automobila i trčite po pomoć.

15. Statistika

Većina smrtnih slučajeva u vožnji u pijanom stanju događa se subotom između 1:00 i 3:00 ujutru. Izbegavajte puteve u to doba.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas