· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Упознајте се са културом: Најбизарнији и најсмешнији закони у свету

Упознајте се са културом, обичајем и законом земље у коју сте се упутили

1623423347_putovanje.jpg
Фото: депоситпхотос

Уколико сте кренули на путовање и узбуђено чекате у реду за улазак у авион или аутобус, спасите се непредвиђених ситуација.

Прочитајте још: Слонови се НАПИЛИ, демолирали град, па легли да спавају! (ФОТО/ВИДЕО)

Неки ће вас застрашити, неки насмејати, али оно што је сигурно, спасиће вас новчаних казна и непријатности. 

1. Француска - овај закон ће вас заиста насмејати!

На улицама Француске нећете често видети свињу, али и уколико се то деси, никако је не смете назвати Наполеон. Французи поштују свог војсковођу из 16. века  Наполеона Бонапарту, те се такво име за свињу сматра увредом. Нове генерације се и саме смеју овом закону и данас га прихватају као шалу, али нико се не усуђује својој свињи дати баш такво име.

2. Њујорк - необичан закон

Отишли сте у Њујорк, разгледате зграде, дивите се њиховој лепоти и изненада вам падне на памет како би било супер скочити са једне. Не покушавајте, ако и неким чудом преживите пад, добићете смртну казну због скакања са зграде.

Фото: Деспоситос

3. Швајцарска - мушкарцима се овај закон неће свидети!

Изашли сте, на пример, из неког бара у ком сте попили превише пива након чега вам се појављује потреба за мокрењем, никако то не смете обавити стојећи. У овој земљи мушкарцима је забрањено да мокре стојећи после 10 сати увече.

4. Мајами - љубитељи животиња воле овај закон

У Мајамију је законом забрањено имитирати животиње, они сваку врсту овакве имитације сматрају исмејавањем. Ако имате дара за глуму боље га користите другом приликом. Уколико сте лав, бик или јарац у хороскопу немојте покушавати да им то и објасните имитацијом.

5. Немачка - возачи пазите се!

У овој држави никако не смете остати без горива на путу. Резервоар вам увек мора бити пун, они овакву грешку новчано наплаћују, зато боље на време осигурајте своја кола.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.