Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БИЗАРНИ ЗАКОНИ

НАЈЛУЂИ ЗАКОНИ на свету: Разлог зашто удате жене у Боливији не смеју да попију више од чаше вина ће вас РАЗБЕСНЕТИ!

Закони су понекад толико бизарни да не можете, а да се не запитате шта је ипровоцирало законодавце да их усвоје.

1621427559_hammer-719066_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

1) Ношење високих потпетица је забрањено на неким историјским местима у Грчкој

Године 2009., директорка грчких праисторијских и класичних старина, Елени Корка, рекла је: "Жене посетиоци морају да носе ципеле које не оштећују споменике. Ови споменици имају кожу која пати и људи то морају да схвате." Штикле могу да направе рупе јер је на њих пада притисак читавог тела, па је уведена забрана како би се минимализовало трошење споменика.

Правило да удате жене у Боливији не смеју да попију више од чаше вина, уведено је из "моралних" разлога.

2) Против закона је да имате успаваног магарца у кади

У држави Аризона до данас је остало да магарац не сме да спава у вашој кади. Порекло закона заправо је смешна прича коју очигледно нико није желео да понови. 1924. године магарац је нашао напуштену каду испред имања свог власника и животиња га је искористила као добро место за спавање. Док је спавао, брана у близини Кингмана срушила се, што је изазвало снажну поплаву, а магарац који је дремао однела је вода. Људи из града су тражили магарца да га спасу, а након овог искуства, узимајући у обзир трошкове и ризике са којима су изложили спасиоци, одлучено је да се магарцима не дозвољава да спавају у кадама.

Прочитајте још: Колико су ЗАРАЂИВАЛИ Достојевски, Толстој и Пушкин ? Истина ће вас ИЗНЕНАДИТИ!

3) Морате очистити за вашим псом када изврши нужду, у супротном ће вас наћи преко ДНК анализе

На острву Капри, постоји локални закон који прописује да власници паса морају почистити за псима ако изврше нужду на улици. На несрећу, не поштују сви закон и да би га применио, градоначелник Лембо је смислио да би могао да искористи још један постојећи закон који захтева од свих паса да врше крвне тестове на псећу лајшманиозу и само упореде ДНК са оним прикупљеним са "места злочина". 

4) Казна ако останете без горива на ауто-путу

На ауто-путу у Немачкој, илегално је заустављање без озбиљнијег разлога, јер је опасно. Од возача се захтева да се увери да је његово возило у исправном стању за употребу, а остајање без горива не сматра се довољно озбиљним разлогом за заустављање, па се то сматра кршењем овог захтева и немаром.

Прочитајте још: Књиге које можете прочитати за ЈЕДАН ДАН: 8 ремек-дела која ће вас оставити без даха!

5) У Ла Пазу, Боливија, удате жене могу да попију само једну чашу вина у бару или ресторану

Закон постоји да би их спречио да пијано кокетирају са мушкарцима са којим нису у браку. Такође, мушкарци се могу развести од својих жена ако их виде да пију у јавности.

6) На јавним базенима у Француској мушкарци могу носити само купаће гаће које иду уз тело као што су спидо гаће

Ово је повезано са хигијеном, јер мушкарци своје широке шорцеве за пливање могу носити као нормалне, а затим њима могу покупити прашину, прљавштину и слично, па их користити на базену као купаће гаће.
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas