Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
отишла предалеко

„ВАТРА ГДЕ ГОД СЕ ПОЈАВИМ“: Пакистанска интернет звезда ЗАПАЛИЛА ШУМУ због кратког ВИДЕО СНИМКА (ВИДЕО)

Звезда ТикТок-а, која има више од 11 милиона пратилаца на платформи, окачила је видео где се у позадини види како шума гори са натписом "Ватра где год се појавим" и сада се суочава са последицама и нападима са свих страна. Пакистан се иначе бори са шумским пожарима свакодневно

1652897774_tiktok.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Цитy 21
Oglas

Хумаира Асгхар је рекла да "нема штете у снимању видеа". Пакистанска звезда друштвених медија са милионима пратилаца суочава се са критикама након што је позирала за ТикТок видео поред шумског пожара, јер разорни топлотни талас је нешто са чиме Пакистан има проблем већ дуже времена.

Прочитајте још: Полицајац је дошао на интервенцију због крађе, а онда се догодио неочекивани обрт: Његов потез одушевио је све (ВИДЕО)

Хумаира Асгхар је објавила снимак себе како разиграно хода у сребрној балској хаљини испред запаљеног брда са натписом: „Ватра избија где год да сам“. Температуре су последњих дана у деловима Пакистана достигле максимум од 51 степен целзијуса, остављајући сиромашне и рањиве да се боре за живот и да савладају врућину у овој осиромашеној земљи.

Клип је од тада уклоњен са њених мрежа, међутим многи су га копирали, тако да и даље кружи интернетом. 

„Требало је да држи канту воде да угаси ватру уместо да је глорификује“, рекла је за АФП Рина Саид Кан Сати, еколошка активисткиња и председница Одбора за управљање дивљим животињама Исламабада. Група је саопштила да је најмање још један пожар ове недеље у брдима око пакистанске престонице покренут због видео снимка на друштвеним мрежама. „Порука коју ови видео снимци шаљу је превише ризична и треба је обуздати“, рекла је госпођа Сати. Један коментар испод видео снимка госпође Асгхар на ТикТок-у каже да су њене акције биле „чисто незнање и лудило“.

Пакистан је осма најрањивија земља што се тиче екстремних временских услова узрокованих климатским променама, према Глобалном индексу климатских ризика који је саставила невладина организација Германвоч. Али стручњаци кажу да постоји недостатак свести међу становништвом о питањима животне средине.

Шумски пожари су уобичајени од средине априла до краја јула, узроковани високим температурама и грмљавином, као и земљорадњом. Тако да је овај видео потпаљивања ватре заправо разбеснео људе широм земље јер је ова интернет звезда користила славу да још више "потпали ватру" него да је смањи. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas