· · Коментари: 1

Због чега су ЖЕНЕ током векова носиле само СУКЊЕ и ХАЉИНЕ? Одговор лежи у једном народном веровању

Панталоне су носили само мушкарци, а данас их носе и жене због њихове практичности

1660052309_Foto-Pixabay.jpg
Фото: Пиxабаy

Кроз историју, жене су вековима дносиле дукње и хаљине. У Индији су носиле сари, у Јапану кимоно, док су жене из Србије носиле сукње извезене цвећем, као део народне ношње. Панрталоне су биле резервисане за мушкарце, а касније су почеле да доминирају гардеробером многих жена. Некада су жене све радиле у сукњама, али су током година панталоне почеле да добијају популарност, јер су биле много практичније.

Ако стално носите панталоне, према енергетској симболици, жене би повремено требале да носе хаљину или сукњу - искључиво из енергетских разлога, јачање њихове моћне и невероватне снажне женске енергије. У многим културама материца се сматрала центром женског тела, а симболично, када жена обуче сукњу или хаљину која сеже до пода (или до чланака), тако симболично штити своје репродуктивне органе и истовремено црпи енергију из земље. Ово је подмлађује, испуњава је сензуалношћу, грациозношћу и нежношћу. Тако може акумулирати енергију женствености.

Прочитајте још: Жене са БЛИСКОГ ИСТОКА ВЕКОВИМА КОРИСТЕ ОВУ МЕТОДУ: Уклоните длачице без воска и бријача уз помоћ смесе од три састојка (РЕЦЕПТ)

Облачењем сукњи или халина, жена јача своју женствену енергију, али не потискује мушку - јер се обадве енергије смењују у њој. Жене су дивна и чаробна бића која црпе енергију из Земље, а симболично им у томе може помоћи укња у облику слова А или трапеза - саме ивице ове сукње симболизују круг. Када жена носи дугачку сукњу, она се повезује са земљом и јача своју енергију. Када упија енергију из земље, постаје енергетски богатија и плоднија (у свим областима). Енергија тече и такође се може поделити са мушкарцем.

Жена у сукњи зрачи посебном харизмом – емитује јединствену енергију, слободу, полетност. Овде се никакако не ради о угађању мушком полу, већ искључиво о угађању себи.

Ако већину времена проводите у панталонама, покушајте. Обуците повремено сукњу или хаљину која вам се допада и гледајте како вам се мења расположење и унутрашња енергија која се емитује и споља. Увек славите и носите своју женственост са поносом!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.