· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

Зебра на туфнице, мајмуни и банане... Ако сте ЗНАТИЖЕЉНИ сазнаћете још ИНТЕРЕСАНТНИХ ЧИЊЕНИЦА (ФОТО)

Одржавање здраве дозе радозналости о свету око вас помоћи ће вам да изоштрите ваш ум.

1600940323_Depositphotos_220994936_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Уједно нова сазнања ће вас учинити паметнијим, задовољнијим и свакако промениће начин на који посматрате ствари на које наилазите. Алберт Ајнштајн је једном изјавио нешто врло дубокоумно: "Немам посебан таленат. Само сам страствено радознао". А његов пример бисте могли да следите и сами. Издвојили смо за вас овом приликом прегршт интересантних чињеница које ће сигурно пробудити вашу знатижељу.

МАЈМУНИ НЕ БИ ТРЕБАЛО ДА ЈЕДУ БАНАНЕ

Иако је дубоко укорењено у људској подсвести да мајмуни једу банане, стручни зоолози тврде да је пружање банане мајмуну једнако давању колача и чоколаде овим животињама. Банане у себи садрже доста шећера који је штетан за мајмуне. Шећер у бананама доводи до проблема са зубима код мајмуна, као и до појаве дијабетеса. Такође банане могу довести до проблема са радом црева јер су њихови желуци прилагођени преради влакнасте хране.

Фото: Пиксабеј

ПОСТОЈИ ВИШЕ КОМБИНАЦИЈА КАРАТА У ШПИЛУ НЕГО АТОМА НА КУГЛИ ЗЕМАЉСКОЈ

Ако следећи пут када се окупите са пријатељима и започнете партију покера, помислите како нисте срећне руке, сетите се да је све заправо ствар математике. Постоји веровали или не, више комбинација карата у једном шпилу од атома који се налазе на Земљи.

Прочитајте још: У ЧАЧКУ постоји СПОМЕНИК који је ЈЕДИНСТВЕН у свету и сви му се КЛАЊАЈУ (ФОТО)

ВИШЕ ОД ПОЛОВНЕ ШЕКСПИРОВИХ ЈУНАКА ЈЕ УМРЛО НА ИСТИ НАЧИН

Нема сумње да је Шекспир био врхунски творац драме. Али је такође видљиво да се често ослањао на неке већ испробане технике и методе деловања, нарочито када је реч о убиствима његових јунака. Убод ножем је према истраживању најчешћи облик који је изазивао смрт код његових јунака. Други најчешћи облик је свакако тровање.

ДВА АСТЕРОИДА КРУЖЕ ОКО ЗЕМЉЕ БАШ КАО И МЕСЕЦ

Када погледате ноћно небо и видите на њему Месец како сија, оно што можда нисте запажали је чињеница да Земљину куглу не прати само он. Осим Месеца још два астероида круже у близини наше планете. Један прати њену орбиту, док други путује стазом у облику потковице због чега прође крај нас сваких 95 година.

Прочитајте још: Овај шеф је дао НЕПУШАЧИМА ПЕТ ДАНА више ОДМОРА, а постоји МАТЕМАТИЧКО објашњење

ПОСТОЈЕ ЗЕБРЕ КОЈЕ НА СЕБИ НЕМАЈУ ПРУГИЦЕ ВЕЋ ТУФНИЦЕ

Зебре су створења препознатљива по својим карактеристичним црно-белим пругицама. Међутим, иако ретко, догађа се да на свет дође младунче које нама пругице већ беле туфнице. Сматра се да је реч о генетској мутацији, која доводи до промене боје крзна.

БЕБЕ НЕ ТРЕПЋУ НИ БЛИЗУ КОЛИКО ОДРАСЛЕ ОСОБЕ

Одрасле особе трепћу како би своје очи одржали влажним и чистим. Ако сте икад директно бебу гледали у очи вероватно вам је прошло кроз главу како – мало трепће. Наиме, док одрасле особе трепћу око 15 пута у минути, бебе имају потребу за трептањем свега два од три пута.

Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: ЗАШТО ЗАБОРАВЉАМО СНОВЕ? Одговор је ту! А да бисте их боље запамтили урадите ОВО

САМО ЈЕДАН КОНТИНЕНТ НА ПЛАНЕТИ НЕМА ТРАВЊАК

Анктартик је невероватно место оковано снегом и ледом. Одликује се предивним пејзажима и изузетно ниским температурама. Такође то је место најветровитије, најсувље и најнеприступачније на планети. Такође ово је једини континент који не може природно да подржи травњаке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.