Oglas
· · Komentari: 0

BERITE CVETOVE BAGREMA! Pomaže kod MNOGIH BOLJKI i jača imunitet, a palačinkama daje NEVEROVATAN ukus

Cvet bagrema koji je u izobilju u ovo doba godine trebalo bi da sačuvate za zimu. Pomaže kod brojnih zdravstvenih problema, a najefikasniji je za iskašljavanje i skidanje visoke temperature

1652375470_robinia-g6a0c35b97_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Bagrem cveta od aprila do kraja maja. Cvet treba da se bere neposredno pre otvaranja, suši se u senci i čuva u dobro zatvorenoj posudi, da ne bi izgubilo aromu. Ovo drvo u cvetu krije vitamin C, eterično ulje, šećer, smolu i tanine, a u semenkama proteine, ugljene hidrate, vitamineA, B1, B2, B6, C, kao i magnezijum, fosfor, gvožđe, cink.

Za šta je dobar bagremov cvet?

Bagrem pomaže kod lečenja virusa, grčeva, kožnih oboljenja, lošeg varenja, za snižavanje temperature, ublažavanje osećaja pečenja u želucu i pojačava izlučavanje mokraće iz tela.

Pročitajte još: Travari OBOŽAVAJU VERONIKU! Biljka pomaže kod OVIH 10 BOLJKI, a evo kako se koristi (RECEPTI)

Cvetove možete koristiti u ishrani i ako imate problem sa opstipacijom, ako ste prehlađeni, ili ako imate neke od bolesti srca.

Bagremov cvet u palačinkama

Pored dobro poznatog bagremovog meda treba da probate čaj od bagrema. Priprma se tako što ćete jednu kafenu kašičicu suvih cvetova bagrema preliti proverelom vodom i ostaviti da odstoji pola sata. Nakon toga procediti i piti 1-3 šolje dnevno.

Foto: Piksabej

Cvetovi od bagrema predstavljaju pravi specijalitet u kulinarstvu. Mogu se pržiti u smesi za palačinke tako što ćete u klasičnu smesu za palačinke umakati bagremov cvet i pržiti ga u vrelom ulju. Nakon toga pospite ga prah šećerom i vanilin šećerom.

Pročitajte još: MUČI VAS OTEŽANO VARENJE I KISELINA? Napravite OVU mešavinu za miran stomak

Koji deo bagrema je otrovan?

Stara kora bagrema je otrovna i treba je se paziti. Isto važi i za listove i sirove semenke bagrema. Oni izazivaju slabost, širenje zenica, mogući su i povraćanje, dijareja, slabljenje pulsa i šok organizma.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas